Rukomet

Čelik igrao neriješeno u Tuzli – 27:27

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik igrao neriješeno u Tuzli – 27:27 – U derbiju 21. kola Prve lige FBiH zanimljiva, žestoka i borbena utakmica dva jaka protivnika, RK Slobode iz Tuzle i RK Čelika, završena neriješenim rezultatom 27: 27.

Beganović odbranio penal u šezdesetoj minuti!
Odlična igra Čelika, ali i Slobode
Slobodi pripalo prvo, a Čeliku drugo poluvrijeme
Završnica u režiji sudija Delića i Osmanovića koji su svirali penal za domaću ekipu, i to 2 sekunde nakon završetka utakmice, kako je na semoforu zabilježeno.

Utakmica 21. Kola Prve lige Federacije BiH, RK Sloboda (Tuzla) – RK Čelik. Igrano u dvorani Mejdan u Tuzli. Gledalaca oko 150. Sudije: Muamer Delić iz Lukavca i Neđad Osmanović iz Tuzle. Delagat Zlato Kalabić iz Gračanice. Isključenja: Sloboda 6 minuta, Čelik 16 minuta. Sedmerci: Za Slobodu 5 (4 gola), za Čelik 4 (4 gola).

RK SLOBODA: Čajić Zdravko (7 odbrana), Kahrić Redžo (3), Kušić Admir (2), Salihović Emir, Dautović Sead (1), Faris Tarik (5 odbrana), Omeragić Adi (4), Burek Benjamin, Jusufović Amar (4), Mehić Dino (10), Jusić Ermin, Pirić Bakir, Ventić Josip (2), Arnus Kasim, Burgić Dino, Hamzibegović Harun (1). Trener: Junuzović Emir.

RK ČELIK: Pašalić Adi (6), Omerović Jasmin, Grabus Edhem (1), Bešić Edin, Begagić Adnan (3), Begagić Adin (7), Begović Edvin (8), Babić Mustafa, Biogradlija Kenan, Čelenka Mirsad, Kaljić Muamer (3 odbrane), Beganović Jasmin (7 odbrana, 1 penal), Jurić Danijel (1). Trener: Rizvanović Seldin.

U derbiju 21. kola Prve lige Federacije BiH desio se još jedan sudar dva bivša premijerligaša: domaćina RK Slobode i RK Čelika. Bila je to veoma zanimljiva, žestoka i borbena utakmica dva jaka protivnika, gdje je Sloboda rezultatski bila bolja u prvom poluvremenu (prvo poluvijeme je završeno rezultatom 18:16 za Slobodu), a RK Čelik je bio bolji u drugom poluvremenu (11:9 za Čelik), tako da je utakmica završena neriješenim rezultatom 27:27.

Beganović odbranio penal u 60. minuti

Sudijski par iz Tuzle, odnosno iz Lukavca je tokom čitave utakmice znatno oštećivao ekipu Čelika o čemu, između ostalog, govori i činjenica o čak 16 minuta isključenja za igrače Čelika, dok su igračima Slobodile dosudii ”svega” 6 minuta isključenja. Sudije su bili glavni likovi na terenu a prava drama se odigrala u 60 minuti, kada je semafor pokazivao 60 minuta i 2 sekunde a oni su dosudili penal za Slobodu. Nakon nekoliko minuta rasprave sudija, igrača, delegata i predstavnika ekipa o tome da li je bio ili nije bio penal, oči u oči su se našli ponajbolji igrač Slobode Dino Mehić i golman Čelika Jasmin Beganović. Mehić je opalio iz sve snage, ali je Beganović efektno odbranio. Krajnji rezultat tako ostaje 27:27. Još u prvom poluvremenu vođstvo RK Čelika je zaprijetilo da će prekinuti utakmicu i napustiti teren, pa su i igrači i vođstvo Čelika krenuli ka izlazu iz dvorane Mejdan. Ipak su, na nagovor delegata Zlatka Kalabića, nastavili sa igrom. Najviše golova za Slobodu su postigli već pomenuti bek Dino Mehić, inače i juiorski reprezentativac BiH (postigao 10 golova), te Adi Omeragić i Amar Jusufović (po 4 gola). Kod Čelika je najviše golova postigao Edvin Begović (8, od čega 4 iz penala), Aldin Begagić je dodao 7, a mladi Adi Pašalić je postigao 6 golova.

Ponovo bez Mrake, ali i Sumbuljevića

Iako je jedan od ponajboljih Čelikovih bekova, Faris Mrako, koji je intenzivno trenirao sa ekipom čitavu proteklu sedminu, ipak nije putovao u Tuzlu.

”Doktorica koja je nadzirala i liječila povredu ispod oka u utakmici sa Sanom iz Sanskog Mosta je, nakon pregleda Mrake pred utakmicu, savjetovala da on ipak ne igra ni ovaj put, zbog toga što povreda još uvijek nije u potpunosti zaliječena. Stručni štab je prihvatio tu odluku i Mrako tako nije ni putovao u Tuzlu. Žao mi je zbog toga i mnogo nam je nedostajao i u odbrani i u napadu”, objašnjava trener Čelika Seldin Rizvanović.

U Zenici je ostao i standardni srednji bek Čelika Adnan Sumbuljević, koji je za vrijeme prvomajskih praznika ”fasovao” gripu. U narednom, 22. kolu Čelik u Zenici, u subotu 12. maja, dočekuje ekipu Lukavca, čime se i završava ovogodišnja prvenstvena sezona.

rkcelikzenica.net



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno