Nogomet

Čelik dočekuje susjede na Bilinom

Čelik - Vitez
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Subota: NK Čelik – NK Vitez (15 sati). U prostorijama press salona stadiona “Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press je prvenstvena utakmica 12. kola nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2015/2016, u kojoj je zenički NK Čelik, u komšijskom derbiju,domaćin ekipi NK Vitez. Prisutnim novinarima obratili su se: Elvedin Beganović, trener u NK Čelik i Emir Jusić, prvotimac Čelika.

U ovoj pauzi u prvenstvu, zbog reprezentativnih obaveza, ekipa Čelika vrijedno se pripremala, dva puta dnevno, na Kamberovićima i iskoristila proteklo vrijeme za mini pripreme. Zbog smrtnog slučaja kod šefa stručnog štaba, Borisa Pavića (umro mu otac), treninge su vodili pomoćni treneri Elvedin Beganović i Nijaz Hrustanović.

Trener Beganović izjavljuje da su spremni i da očekuju, konačno, prvu prvenstvenu pobjedu nad Vitezom, jer u dosadašnja četiri susreta Čelik je bez pobjede.
Beganović ističe i ulazak u ekipu Viteza robusnog Nusmira Fajića, bivšeg nogometaša Travnika, Maribora i Dinama iz Minska, kao i konsolidaciju ekipe dolaskom trenera Branka Karačića, što su važni aduti i glavno oružje Vitežana.
U ekipi Čelika neće biti odličnog štopera Jove Kojića, zbog 3 žuta kartona, a zamjena je, vjerovatno, Zlatko Kazazić. Stručni štab ima na raspolaganju sve ostale nogometaše.

Iskusni Čelikov prvotimac, Emir Jusić, kaže da je Vitez veoma nezgodna ekipa koja ima i glavu i rep.
Ističe odličnu atmosferu u svlačionici i napominje da su igrači svjesni snage protivnika, ali i značaja utakmice.
-Imaju odličnih pojedinaca, dobrog trenera Karačića, a sada su pojačani za Nusmira Fajića. Napad im je jača strana u timu, ali mislim da će naša odbrana dobro odraditi posao i da ćemo postići bar jedan pogodak, koji će nam biti dovoljan za uspjeh. Potrebna nam je podrška navijača- zaključuje Jusić.
Mogući sastav Čelika: Adilović, Bureković, Čolić, Jusić, Kazazić, Pezer, Bajraktarević, Anel Dedić, Marin Popović (Salčinović), Karić, Selimović;

Utakmica NK Čelik – NK Vitez na rasporedu je u subotu 17.oktobra 2015.godine u 15 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

E. Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno