Rukomet

Čelik dočekuje Konjuh

Čelik dočekuje Konjuh
Čelik dočekuje Konjuh
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik dočekuje Konjuh – Rukometni klub Čelik sutrašnjom utakmicom protiv Konjuha u Areni Zenica završava takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine s obzirom da smo u posljednjem 26. kolu slobodni zbog istupanja iz lige ekipe Hercegovca.

Iako je odigravanje ovog susreta bilo upitno zbog teške finansijske situacije, nakon obećanja iz Gradske uprave Zenica da će nam početkom naredne sedmice biti uplaćena određena finansijska sredstva donesena je odluka da se susret protiv Konjuha ipak odigra. Na taj način izbjeći ćemo nepotrebne sankcije koje bi trpili zbog neodigravanja susreta, a kao klub sa 67 – godišnjom tradicijom ne želimo dozvoliti da na ovaj način narušavamo ugled RK Čelik i zeničkog sporta u cjelini i sezonu u Premijer ligi završavamo odustajanjem od takmičenja.

Gradskoj upravi i gradonačelniku zahvaljujemo na razumjevanju i obećanoj podršci koja će našem klubu pomoći da na častan i dostojanstven način završimo sezonu koja je bila jedna od najtežih u posljednjih nekoliko godina, kako u rezultatskom tako i u finansijskom pogledu. RK Čelik nije doživio sudbinu Hercegovca samo zahvaljujući našoj želji i entuzijazmu da izdvajanjem vlastitih sredstava te uz pomoć privrednih subjekata, prijatelja sporta i našeg kluba, osiguramo pokrivanje troškova takmičenja u Premijer ligi, a nastup u najjačem rangu bh rukometa zahtjeva značajna finansijska sredstva.

U takvoj situaciji kada se borite za golo preživljavanje bilo je teško očekivati bolji rezultat na terenu. Naši igrači su bez ikakvih primanja od januara mjeseca ove godine, ali i u takvoj situaciji pokazali su svoju odgovornost i lojalnost Klubu, vrijedno trenirali i na utakmicama davali maksimum. Tome svjedoči i pobjeda ostvarena prije dva dana na teškom gostovanju u Prijedoru gdje Čelik u posljednjih sedam godina nije pobjedio i kada je bio u jačem sastavu.

Zbog toga vjerujemo da su naši igrači zaslužili da ih ljubitelji sporta i rukometa sutra od 19:00 sati sa tribina Arene podrže i pozdrave u što većem broju u posljednjem susretu sezone protiv naših sportskih prijatelja iz Živinica, ekipe Konjuha.

Sportski pozdrav

RK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno