Posuđeno

Čelik: demantovano da ima veze sa svojim rođendanom

Čelik nije organizator obilježavanja jubileja
Čelik nije organizator obilježavanja jubileja
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Klub je na svojoj zvaničnoj stranici www.nkcelik.ba  objavio da je organizator obilježavanja jubileja povodom 70 godina postojanja Nogometnog kluba Čelik, pored Neformalne grupe građana „Za Čelik“, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica te Muzeja grada Zenice, i NK Čelik pod pretpostavkom njegovo vodstvo što svakako nije istina. Vjerovatno apsurdno zvuči, ali klub odnosno njegovo vodstvo nije organizator obilježavanja svog velikog jubileja, radi čega ime Čelik, koje doživljavaju i s kojim se poistovjećuju Zeničani, najviše ispašta.
Projekat obilježavanja 70 godina postojanja kluba pod nazivom „70 godina čeličnog ponosa“ nastao je nakon što se niko u klubu nije sjetio da datum velikog jubileja uopšte postoji te je NGG „Za Čelik“ preuzela odgovornost obilježavanja istog i učinila to sa svojim partnerima među kojima kao organizator nije NK Čelik odnosno njegovo vodstvo. Naglašavali smo i ranije da je itekako potrebno obilježiti jubilej pošto klub mora njegovati svoju tradiciju, ali sluha nije bilo, jer se na to posmatralo kao nebitno, koga to danas zanima?! Klub bez tradicije više ne bi bio Čelik te ako oni koji rade u klubu i kojima je dužnost da se brinu o ovim veoma bitnim klupskim detaljima to ne čine onda nam se sprema tmurna budućnost.
Nakon što smo preuzeli obavezu organizacije ove manifestacije, uložili mnogo truda i nakon što je sve ispalo na nivou te i u ovim teškim trenucima za klub prezentovana njegova veličina onda vodstvo kluba, kao general poslije bitke, želi da uzima zasluge za ono što nisu učinili, a za šta su bili dužni.
Pokušali smo ovu manifestaciju izdvojiti od borbe za novi statut odnosno novi sistem kao što bi nekad ratovi bili privremeno zaustavljeni zbog Olimpijskih igara. Nismo željeli koristiti ovu manifestaciju za promociju, ali isto tako ne dopuštamo da se drugi promovišu za radnje koje nisu činili. Moramo istaći da je v.d. direktora kluba, gospodin Nuhagić individualno izašao u susret i pomogao oko klupskog arhivskog materijala, ali izuzev pomoći dotičnog, u klubu u organizacijskom smislu nisu bili spremni podijeliti pozivnice za manifestaciju trenutnim igračima kluba, članovima skupštine koje su bile dostavljene na klupski protokol već smo i te sitne detalje morali ponovo raditi. To su banalne stvari, a da se ne osvrćemo na to šta je klub morao uraditi da se održi prigodna manifestacija za veliki jubilej odnosno kakav je potencijal postojao da se ista održi na još višem nivou u sklopu klupske organizacije.
Nakon velikog nemara, treba „imati obraz“ pa se još i predstavljati kao organizator ovih dešavanja. Na Bilinom ništa novo, mada, kako to obično biva, voda je prvo mutna ali se polako razbistri.

ZA ČELIK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno