Rukomet

Čelik bolji od Krajine u Cazinu

Detalj sa utakmice Krajina - Čelik
Detalj sa utakmice Krajina - Čelik
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik bolji od Krajine u Cazinu- Čelik je u Cazinu nanio prvi domaći poraz Krajini, Zeničani su se oporavili od poraza protiv Izviđača i odličnom igrom dobili domaću Krajinu rezultatom 31:28. Krajina je na poluvremenu vodila 15:14 ali je Čelik u nastavku pokazao kvalitet više. Imao je Čelik prednost i od 5 golova, a najefikasniji u njegovim redovima bili su Kadić s 12 i Birhadić sa 7 postignutih pogodaka.

Odlična rukometna predstava u Cazinu, prva izgubljena utakmica domaće ekipe Krajina pred svojom publikom u ovogodišnjem prvenstvu Premijer lige i aplauzi gostujućoj ekipi ,,Čelika” na kraju utakmice nakon sjajne igre čitavog tima – glavne su karakteristike utakmice osmog kola Premijer lige BiH: RK Krajina – RK Čelik 28:31 (15:14).

Iako je ,,Čelik” diktirao tempo i vodio gotovo čitavo vrijeme utakmice, uz vođstvo domaćina nakon prvog poluvremena i svega dva izjednačenja domaćina tokom utakmice. Dobrom igrom svih igrača ,,Čelika” koji su dobili šansu u ovoj utakmici (Dervenčić, Memić, Birdahić, Sirčo, Bajramović, Begagić, Buljugija, Duvnjak i Kadić) ,,Čelik” je na krilima kapitena Davora Kadića (12 golova) i mladog Derviša Birdahića (7 golova) pametnom igrom, požrtvovanošću i angažovanom igrom i zalaganjem cijelog tima izvojevao važnu gostujuću pobjedu i povratak smopouzdanja nakon domaćeg poraza protiv Izviđača u kolu prije toga.

Bio je to ponovo onaj ,,stari” Čelik koji kad se poslože sve kockice može pobijediti svakog u Premier ligi BiH. Ohrabruje igra Milana Duvnjaka nakon duge pauze zbog operacije koljena, koji je imao 100-odstotni učinak u napadu.

Kod ,,Krajine” odlični su bili Goran Stanić (sa 8 postignutih golova), Ismir Salkić (sa 7) i Marko Stanić (sa 6 golova). A valja istaći da se, kad jed riječ o ,,Čeliku” samo veče prije utakmice nije znalo ni hoće li se uopšte ići na odigravanje utakmice u Cazinu.
– Tek oko 22 sata u petak uveče je donešena odluka da se putuje na utakmicu u Cazin i nakon toga su igrači obaviješteni da rano ujutro dođu pred klupske prostorije i putuju za daleki Cazin. Prije toga je bilo odlučeno da se ne putuje na odigravanje ove utakmice, jer to nije bilo moguće organizovati (zbog nedostataka novca) odnosno obezbijediti autobus za prevoz igrača i druge uslove za odlazak na odigravanje utakmice.

Tek kasno uveče po povratku sa službenog puta pedsjednika Kluba Paneta Škrbića on je odlučio da se ipak putuje u Cazin, te obezbijedio prevoz do Cazina, a neki igrači, koji su prije toga obavješteni da ne putuju, tek ujutru su saznali da se ide na odigravanje prvenstvene utakmice! – rekao nam je potpredsjednik ,,Čelika” Esad Mehanović, koji je bio vođa puta ,,Čelikove” ekspedicije za Cazin.

– U ekipi ,,Čelika” je u ovoj utakmici proradio inat i imam utisak da smo sinoć imali ispred sebe i mnogo jaču ekipu da bi mi pobijedili – kaže Mehanović i dodaje:

– Na ruku nam je išlo i odlično suđenje IHF sudijskog dvojca iz Tuzle (Aleksandar Jović i Nedim Arnautović), koji su u ovoj utakmici jednostavno  sudili odlično – bez i jedne greške – kaže Esad Mehanović.

[box type=”shadow” ]RK KRAJINA: Orlić, Demirel Salkić, Nadarević, Mijatović (2), Kapić, Ismir Salkić (7), Adem Lipović (1), Žiga, Goran Stanić (8), Alen Lipović (2), Burazor (1), Marko Stanić (6), Misaljević, Bašagić, Durić, Dizdarević. Trener: Bećir Salkić. RK ČELIK: Polić 2 odbrane), Dervenčić (3), Martić, Mehić, Mujanović, Memić, Birdahić (7), Sirčo (8 odbrana), Kadić (12), Bajramović (2), Begagić (1), Buljugija (3), Begović, Duvnak (3). Trener: Senad Skopljak.[/box]

Igrano u Gradskoj dvorani u Cazinu. Gledalaca oko 500. Sudije: Aleksandar Jović i Nedim Arnautovuć (oba Tuzla). Delegat: Zoran Anušić. Sedmerci: ,,Krajina” 1 (1), ,,Čelik 3 (2). Isključenja: ,,Krajina” 8 minuta, ,,Čelik” 6 minuta.
Rezultat: 28:31 (15:14).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno