Info

CCI: “Javni socijalni dijalog”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

CCI: “Javni socijalni dijalog”- Dana 30.08.2016. godine (utorak) u hotelu Zenica u Zenici, Centri civilnih inicijativa(CCI), u saradnji sa Udruženjem poslodavaca Zenica organizirali su Forum na temu “Javni socijalni/društveni dijalog”.

Svrha Foruma je bila pokretanje javnog socijalnog/društvenog dijaloga o svim otvorenim temama i preprekama za slobodno udruživanje i efikasnije kolektivno pregovaranje u Zeničko-dobojskom kantonu, uz međusobno poštivanje i zajednički rad na efektivnijem socijalnom dijalogu. Na forumu su CCI predstavili rezultate istraživanja sa prijedlogom preporuka kako intenzivirati socijalni dijalog u BIH.

Na ovom događaju učešće su uzeli: Premijer ZDK Miralem Galijašević i tri ministra u Vladi ZDK, predstavnici udruženja poslodavaca sa područja Zeničko-dobojskog kantona, sindikata javnih i privatnih preduzeća, Grada Zenice, nevladinih organizacija, kao i ostalih nadležnih institucija i medija.

Ovaj Forum je sastavni dio kampanje koju su CCI pokrenuli sa ciljem doprinosa jačanju socijalnog/društvenog dijaloga i kolektivnog pregovaranja u oba entiteta kako bi se povećala socijalna kohezija i razvoj bosanskohercegovačkog društva.

Jedan od najvažnijih zaključaka sa ovog Foruma jeste da je neophodno intenzivirati dijalog između svih socijalnih partnera na području ZDK uz puno međusobno uvažavanje, a sam socijalni dijalog učiniti institucionalnim i transparentnim.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno