Info

Caffetin: zabranjeno oglašavanje, ne upotreba

Zabranjeno je oglašavanje, a ne plasman i upotreba
Zabranjeno je oglašavanje, a ne plasman i upotreba
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Caffetin: zabranjeno je oglašavanje, a ne upotreba – Povodom negativno intoniranih medijskih objava i navoda o upotrebi našeg OTC preparata “Caffetin”, kompanija Alkaloid AD Skopje ovim obavještenjem želi uputiti određena pojašnjenja.

“Caffetin“ predstavlja kombinaciju četiri idealno uravnotežena sastojka koji daju sinergijski učinak u tretiranju boli. Preparati sa istim ili sličnim sastavom koriste se u mnogim zemljama u svijetu, a sama činjenica da se u velikom broju zemalja regiona i Evropske unije nalazi u slobodnoj prodaji u apotekama i izdaje se bez liječničkog recepta, govori u prilog bezbjednosti ovog proizvoda.

Agencija za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine (ALMS BiH) donijela je rješenje za odbijanje zahtjeva za oglašavanje OTC preparata “Caffetin” kao i rješenje o stavljanju van snage saglasnosti za oglašavanje “Caffetin-a” široj javnosti. Ova odluka ALMS BiH odnosi se jedino na oglašavanje a ne na plasman i upotrebu OTC preparata “Caffetin”. Kampanje za oglašavanje “Caffetin-a” ranije su bile sprovedene u mnogim zemaljama u regionu i šire.
“Caffetin” je prvi put registriran 1957. godine na tržištu bivše Jugoslavije, uključujući i BiH. Jedan je od najrasprostranjenijih makedonskih izvoznih brendova, sa 59 godina postojanja i prodatih preko 10 milijardi tableta “Caffetin” je prerastao u sinonim borbe protiv bolova. Zbog svojih izuzetnih dostignuća, a na temelju istraživanja javnog mnijenja, “Caffetin” je dobio priznanje “Superbrands” u Srbiji 2007. godine, u Bosni i Hercegovini 2008. godine i u Makedoniji 2009. godine.

Proizvod je prisutan na tržištima više od 15 zemalja svijeta i proizvodi se po najstrožijim svjetskim standardima Dobre Proizvođačke Prakse (GMP).

avaz.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno