Zenica

Cabaret Winter Fest: treća izložba na festivalu sa djelima Nataše Vukadin

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Cabaret Winter Fest: treća izložba na festivalu sa djelima Nataše Vukadin – Treća izložba u okviru šeste noći Cabaret Winter Festa kulminirala sa djelima Nataše Vukadin.

Šesta noć, u okviru zimskog festivala, koji organizuju braća Petrović, Ivan i Andrija, kulminirala je izložbom slika Nataše Vukadin.
“Nataša Vukadin je do sada učestvovala na više od 30 kolektivnih izložbi, te 30 internacionalnih i domaćih likovnih kolonija. Učestvovala je na pet bijenala likovnih umjetnosti i mnogobrojnim humanitarnim akcijama. Izlagala je u Turskoj, Austriji, Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj. Čast nam je što je ovo njena peta, jubilarna izložba, na našem petom jubilarnom festivalu i njena izložba „Moje lude boje“ biće dostupna posjetiocima u Zenici narednih sedam dana. Također moramo kazati, da sa našim selektorom za likovne izložbe i umjetničku fotografiju, Milenkom Šećerovićem, pored mnogobrojnih prijava, morali smo rasporediti izložbe za svaku nedjelju, u mjesec dana, sa čime se malo koja institucija može pohvaliti. Izuzetno nam je drago što je ovoliki broj vas došao da podrži Natašu”-istakli su Petrovići.
Milenko Šećerović je kazao “Izložba Nataše Vukadin „Moje lude boje“, naglašivši da  je školovan dizajner i u njenim djelima sa izražajnim koloritom  u kompozicijama primjećujemo dosta tonova crvene boje i kontrasta sa tamnim nijansama ,koje su stvarane kombinovanim tehnikama, akrilikom i uljem, karakterističnim za modernizam.Ovo je njena 5.samostalna izložba a učestvovala je na velikom broju grupnih izložbi i likovnih kolonija u BiH i inostranstvu. Pored Dijane Muminović, Hibe Mustafić, čast je za kompletnu zeničku likovnu scenu imati ovako ime u našem gradu”.
 
Nataša se zahvalila domaćinima, ukazujući također da je sretna što je dio jednog ovakog festivala te  ukazala posebnu pažnju na svoja djela, sa BH motivima, ćilimi u raznim tehnikama i kombinacijama koje rade i to će biti za njenu šestu izložbu koju planira uskoro uraditi. Sve zeničane je pozvala da dođu i pogledaju njena djela do nedjelje u Cabaret clubu.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno