Zenica

Cabaret Winter Fest: Deveta noć u znaku muzičkog vrtića “Notica”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Cabaret Winter Fest: Deveta noć u znaku muzičkog vrtića “Notica” – U okviru devete noći zimskog festivala “Cabaret Winter Fest”, kojeg organizuju braća Petrović, Ivan i Andrija, održat će se “Koncert pod maskama” muzičkog vrtića “Notica” iz Zenice.
Bit će to noć gdje će nastupiti dječji hor, biti mnogo plesa kao i sviranja na instrumentima. Petrovići kažu kako su ponosni i na ovaj program, jer je po prvi put na festivalu učešće uzeo neki vrtić, pogotovo ove vrste, gdje će se javnosti predstaviti djeca uzrasta od 4-8 godina. Budući da Petrovići u svakom festivalu, sa svojim prijateljima odrade mnogo radionica za djecu i veliki dio festivala posvjete djeci, ovo je još jedan dokaz da pomno biraju programe i učesnike namjenjene djeci.
“Muzički vrtić “Notica” djeluje kao muzička sekcija Udruženja “Klub Kulture-Urban Club 072” u saradnji sa PPU “Bambi” i HKD Napredak. “Notica” je počela sa radom 01.februara 2016.godine. Kroz dvije godine rada “Notica” je osvojila 7 prvih nagrada na međunarodnim, federalnim i kantonalnim takmičenjima, zapažene nastupe širom Bosne i Hercegovine. Cilj “Notice” je da kroz ples, igru, crtanje, upozna djecu u dobi od 4 do 8 godina sa muzičkim svijetom. Razvijanjem muzičkih sposobnosti u najranijem djetinjstvu, kod djeteta se uvećava niz posebnih sposobnosti (memorija, logika, samopouzdanje, kreativnost, sluh, vid…) od kojih će imati mnogo koristi kako u djetinjstvu, tako i kasnije tokom života. Naš cilj je da pružimo djeci najranijeg uzrasta vrijedno muzičko obrazovanje koje će doprinijeti humanističkom razvoju njihovih ličnosti” – istakla nam je Meliha Salčinović
Koncert je 19.12.2018. u Cabaret clubu, koji se nalazi u zgradi u Bosanskog narodnog pozorište Zenica, sa početkom od 18:00. Ulaz za ovaj program kao i za svaki u okviru festivala je slobodan.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno