Kultura

BZK Preporod Zenica: promocija književnog stvaralaštva Senade Pidro

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BZK Preporod Zenica: promocija književnog stvaralaštva Senade Pidro – Bošnjačka zajednica kulutre „Preporod“Zenica organizuje promociju književnog stvaralaštva autorice Senade Pidro.

Autorica Senada Horozović-Pidro rođena je 1970 .godine u Kupresu,gdje je završila osnovnu i srednju školu.U toku 1992.godine ,zajedno sa svojom porodicom odlazi u Minhen

( Njemačka),gdje se uključuje u džemat „Sabur“, gdje je aktivno učestvovala na raznim projektima: humanitarna pomoć,pomoć izbjeglicama,te organizaciji omladine u raznim aktivnostima.

Od samog početka osnovne škole je voljela pisati pjesme.Redovno je za potrebe raznih svečanosti i dešavanja pisala recitale od tada ,pa sve do današnjeg dana.Neke od svojih pjesama je uvrstila u svoju prvu zbirku pjesama „Sa izvora duše“,koja je tada doživjela dva izdanja,a promovisana je u nekoliko gradova BiH ,Njemačke,Austrije i Švicarske.Dobila je i najveće ocjene stručnjaka i čitalačke publike.Njena druga zbirka poezije nosi naziv „Kroz vrata smiraja“.

Autorica dans živi u Minhenu,aktivni je član džematskog tima džemata „Hidaje“,

koordinatorica je Vijeća roditelja,odgajateljiac u vrtiću i majka trije djece.

Promotori knjiga Senade Pidro su Bajro Perva i Elemdina Muftić

Srijeda,24.4.2019.godine sa početkom u 19,00 u Domu Preporoda.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno