Zenica

BZK Preporod: Radionica narodnog lončarstva na ručnom kolu – 30. januar u 17h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BZK Preporod: Radionica narodnog lončarstva na ručnom kolu – 30. januar u 17h – Bošnjačka zajednica kulture u saradnji sa Zavičajnim muzejom Travnik, organizuje Radionicu narodnog lončarstva na ručnom kolu .

Zavičajni muzej Travnik je ovu radionicu realizovao prošle godine u okviru Kulturne manifestacije “Dani šejha Abdulvehab Ilahamije Žepčaka”.Radionici u Travniku prisustvovale su i članice Likovnog kruga BZK”Preporoda”Zenica.

Na Radionici narodnog lončarstva na ručnom kolu u Zenici,gospođa Fatima Maslić, direktorica Zavičajnog muzeja Travnik,održat će kratko predavanje o ovoj drevnoj vještini i biće prikazan film “Posljednji lončar iz sela Pulca”,u produkciji Zavičajnog muzeja Travnik.

Radionicu će voditi gospodin Sead Muslimović,koji će prenijeti svoje dugogodišnje iskustvo bavljenja ovim zahtjevnim i uglednim zanatom.Ovo je jedinstvena prilika da  svi polaznici radionice  izraze svoju kreativnost i vještine kroz oblikovanje gline.

Srijeda,30.1.2019.godine sa početkom u 17 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno