Kultura

BZK Preporod: promocija književnog stvaralaštva Hazete Hamzić-Salihović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BZK Preporod: promocija književnog stvaralaštva Hazete Hamzić-Salihović – Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“Zenica organizuje promociju književnog stvaralaštva autorice Hazete Hamzić-Salihović.

Autorica Hazeta Hamzić Salihović rođena 1965. godine  u Miljanovcima, opstina Kalesija. Završila srednju Ekonomsku školu,te studij Biologije i Hemije na Pedagoškoj akademiji Tuzla . Kao nastavnik radila u Bosanskoj Krupi gdje je živjela s mužem.

Po izbijanju rata zajedno sa dvoje malodobne djece odlazi u Švicarsku kod muža. Danas je u Švicarskoj gdje živi i radim i majka je troje odrasle djece.

„Šapat sudbine“ je njen prvi roman koji govori o alkoholizmu kao nečemu sto uništava porodice.

Drugi roman „Vrisak do neba“ govori o djeci Srebrenice , o njihovim sudbinama , i nestanku . Takođe govori o djeci koja su rođena nakon što su njihove majke bile silovane od strane četnika.

Promotori knjige su prof.Šefika Koljić,Fahrudin Sinanović,a moderator je Midhat Kasap.Promociju knjiga prati perfomans ,koji će izvesti Merima Mistrići Samir Draganović ( Kalesija) i Amina Bajramović ( Zenica).

Srijeda,10.4.2019.godine sa početkom u 18,30 u Domu Preporoda.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno