Kultura

BZK Preporod: Promocija knjige “Iskušenje” i “Čovjek koji je izgubio identitet” Suade Suljić-Sokolović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BZK Preporod: Promocija knjige “Iskušenje” i “Čovjek koji je izgubio identitet” Suade Suljić-Sokolović – U okviru izdavačke djelatnosti i u okviru aktivnosti Književnog kruga Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Zenica organizujemo promociju knjiga autorice Suade Suljić Sokolović.

Suada Suljić Sokolović rođena je 1955.godine u Tuzli,gdje je završila osnovnu i srednju školu. Piše od rane mladosti i objavljuje na Radio Sarajevu,Radio Beogradu i u raznim novinama i časopisima.Po lijepoj poeziji i prozi bila je zapažena još kao učenica,pa su već tada o njoj pisane reportaže,objavljivane u beogradskom listu “Rad” i tuzlanskom “Front slobode”. Bila je član književnog Kluba u Tuzli, dopisnik sarajevskog lista “Oslobođenje” i “Svijet”,te tuzlanskog lista “Front Slobode”. Nejni tekstovi objavljivani su i u zaječarskom “Timoku”, beogradskom listu “Rad” , “Male Novine” , “ Kekec “,a i u listu “Nova Bosna”,

štampanom u Njemačkoj.Njena djela su svrstana u mnogogborjne Almanahe i Zbornike.

Dobitnica je više književnih nagrada među kojima su: Srebrena Plaketa za knjigu “Na krilima vjetra” 2015.godine,Plaketa 2016. i 2017.godine od NJBKU za najbolju priču,Plaketa DŽEK POPULARNOSTI za 2015.,2016. i 2017.godine za književni rad.Izdala je više knjiga: “Put u neizvjesnost”( poezija), “Na krilima vjetra” ( poezija), “Sudbina “ ( proza i poezija), “Ni na nebu ni na zemlji” ( proza i poezija), “Čovjek koji je izgubio identitet”( proza ,poezija i pjesme ), te “Iskušenje” ( prozno-poetska knjiga).

Promocija njene dvije knjige “Iskušenje “ i “Čovjek koji je izgubio identitet”  govore o očuvanju naše historije,naše tradicije,našeg izvornog bosanskog jezika ,o našoj jezičnoj baštini -riječi su autorice Suade Suljić Sokolović.

Promotori su književnik i novinar Said Šteta i književnica Rašida Muhić,a moderator je prof.Midhat Kasap.

Pozovamo vas da prisustvujete promociji knjiga Suade Suljić Sokolović I da medijski propratite.

Srijeda,12.9.2018.godine u 18,00 sati u Domu Preporoda.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno