Kultura

BZK Preporod: promocija knjige “Cvrkut smrti” Jasmine Zuhrić-Šiljak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
BZK Preporod: promocija knjige “Cvrkut smrti” Jasmine Zuhrić-Šiljak – Bosnjačka zajednica kulture “Preporod” u okviru projekta “Žene pjesnikinje” ,predstavlja knjigu “Cvrkut smrti”, pjesnikinje Jasmine Zuhrić -Šiljak.
Jasmina Zuhrić-Šiljak rodjena je 13.1.1977. godine u Mostaru.Osnovnu školu završila je u Domanovićima,a srednju ,a potom i Pedagošku akademiju u Mostaru, na odsjeku Bosanski jezik i književnost.
Prve pjesme potekle iz njenog pera su  u petom razrredu.Svoje radove objavljivala  u  “Evlasu”,”Kabesu” i “Mostu”.Piše poeziju i prozu.
Radi kao nastavnik Bosanskog jezika i književnosti u Mehurićima ,kod Travnika.Ovo joj je prva zbirka zapisa.
Knjiga “Cvrkut smrti” izašla je u izdavaštvu Društva pisaca BiH,podružnice pisaca HNK Mostar,a recenzenti su bili Alma Obad,prof. i Salih Trbonja-Sevdi.Iz recenzije Alme Obad,profesorice ,možemo pročitati …” Njeni stihovi podsjećaju me na bisere koji se sa nebeskih visina lagahno spuštaju na zemlju,stvarajući pri tom tajanstvenu,neodoljivu muziku……Sve je u njenoj poeziji kristalno čisto kao bistra rijeka koja blješti i bez huke,smjerno teče u beskraj….”
Promotor knige biće mr.lingvistike Ermin Čelenka,moderator je Amna Sofić,prof. ,a stihove će čitati Amina Bajramović,članica BZK ” Preporoda”.
Srijeda,17.10.2018.godine sa početkom u 18,30 sati.
Pozivamo vas na prisustvujete promocji knjige “Cvrkut smrti”, pjesnikinje Jasmine Zuhrić-Šiljak.
BZK ” Preporod”Zenica


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno