Zenica

Budžet: 27 miliona KM za oblast socijalne zaštite

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prema Prijedlogu budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2015. godinu, usvojenom na ovosedmičnoj sjednici Skupštine ZDK, ukupna izdvajanja u oblasti socijalne zaštite predviđena su u iznosu od oko 27 miliona KM.

Najveći iznos, 8 miliona maraka, opredijeljen je za naknade po osnovu porodiljskog odsustva, 5 miliona odnosi se na smještaj u ustanove socijalne zaštite, a 4 miliona se planiraju za dodatak za djecu.

Oko 3,3 miliona predviđena su za civilne žrtve rata, a po 1 milion maraka za stalnu novčanu pomoć i ostale socijalne transfere.

Za podsticaj povratka izbjeglih i raseljenih lica planirano je 400 hiljada maraka, a isti iznos je predviđen u okviru transfera Službi za zapošljavanje za podsticaj aktivnih mjera zapošljavanja.

Novčana pomoć za nezaposlene porodilje planirana je u ukupnom iznosu od 150 hiljada maraka. Poticaj zapošljavanja mladih vrijedan je 100 hiljada maraka, a 110 hiljada se odnosi na transfer neprofitnim organizacijama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno