Ljudi

Bruno Akrapović trener u Makedoniji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bruno Akrapović trener u Makedoniji – Bivši igrač Čelika, Zeničanin i ex reprezentativac BiH Bruno Akrapović novi je trener makedonskog prvoligaša Shkendije iz Tetova. Akrapović bi ovaj tim trebao voditi narednih godinu dana.

“Ovom prilikom želim se zahvaliti ljudima iz kluba što su mi ukazali povjerenje i ja ću u narednom periodu dati sve od sebe da to i opravdam. Imam ambiciju da osvojim titulu sa Shkendijom i vjerujem da ću uspjeti u svom cilju”, izjavio je Akrapović.

Shkendija je nakon 18 odigranih kola, odnosno prvog dijela sezone na 2. mjestu. Ima 38 bodova, 5 manje od jesenjeg prvaka skopskog Vardara, kojeg očito klub iz Tetova želi preteći do kraja sezone.

Posljednji trenerski angažman Akrapović je imao u Gibraltaru, gdje je napravio veliki podvig sa tamošnjim College Europa FC kojeg je prvi put u istoriji izveo na međunarodnu scenu. U Gibraltaru mu je od pomoći bio Armin Duvnjak, 25-godišnji vezni igrač ponikao na Bilinom polju, koji mu se odužio dobrim igrama i golovima.

Ne sumnjamo, kako će Akrapović koji je u karijeri vodio i hrvatske ligaše Neretvanac Opuzen, Solin, Val iz Mosora, a kao pomoćnik ima iskustva i iz Njemačke, i u Makedoniji do uspjeha pokušati doći uz pomoć svojih zemljaka. (sport.zdk)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno