Biznis

Broj blokiranih računa u BiH konstantno raste

Podijeli ovu vijest:

U BiH ima 69.086 blokiranih računa poslovnih subjekata, dok 42.894 firme imaju blokiran bar jedan račun, pokazuju podaci Centralne banke BiH prema stanju na današnji dan.

U prošlom mjesecu bilo je 68.818 blokiranih računa poslovnih subjekata, a 42.690 firmi imale su blokiran bar jedan račun, objavila je danas Centralna banka BiH.

PROČITAJTE I:   Hrana u BiH u odnosu na prošlu godinu skuplja za 20,6 posto

Prema podacima za januar, u BiH je bilo 67.830 blokiranih računa poslovnih subjekata, a čak 41.834 firme imale su bar jedan blokirani račun.

U izvještaju o blokiranim računima u Registru transakcijskih računa Centralne banke BiH, koji sadrži 2.777 stranica, pobrojana su pravna lica iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, stomatoloških ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga i firmi.

PROČITAJTE I:   Lokalnim zajednicama u ZDK doznačeno milion KM za izgradnju poslovnih zona

Na ovom popisu nalaze i rudnici, mjesne zajednice, opštine, sportski savezi, ali i taksisti, autoprevoznici, kao i drugi privatnici.

U prvom izvještaju, koji je objavljen početkom novembra 2012. godine, bilo je 58.038 blokiranih računa, a 35.694 firme imale su blokiran bar jedan bankarski račun.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010