Najava dešavanja Servisne info

Brodolom: 1. avgust u 21h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BRODOLOM#9, u Tuzli, subota 01. august 2015. godine, Carinski Terminal-Šićki Brod – Ljetna zabava koja stvara uspomene – BRODOLOM u potpunosti djeluje kao inovativan događaj, spreman u svakom narednom izdanju prikazati veličinu i mogućnosti koje pruža scena elektronske muzike. Kroz prethodne godine uspostavio je standarde dobre zabave za sve generacije. Upravo u tome leži razlog zbog kojeg je postao jedan od najpoznatijih jednodnevnih događaja u regionu, danas.

Link facebook za događaj https://www.facebook.com/events/1587840594824526/
Link na stranicu http://www.brodolom.ba/

Govoreći o jednodnevnim muzičkim događajima, BRODOLOM je vrhunac zabave na otvorenom i događaj po kojem se pamti ljeto. Sam sadržaj raste kvalitativno i kvantitativno, te postajući takav, uspostavlja se vrlo visoko na ljestvici istaknutih muzičkih događaja, ne samo u BiH nego i šire. Kroz osmogodišnji kontinuitet, ugostio je neka od najpopularnijih imena iz svijeta produkcije i DJ-inga elektronske muzike, istovremeno gajeći svoju eksperimentalnu nit otkrivajući mlade nade koje najčešće postaju priznata imena regionalne scene.

Prepoznatljiv je postao karakter nenadmašne euforije, koju kod publike izaziva činjenica, da u susret dolazi još jedno ljeto i BRODOLOM#9. Rastući iz godine u godinu, svojom nadolazećom energijom osvojio je sipmatije posjetilaca, gradeći generacijski most među ljubiteljima elektronske muzike u Tuzli, BiH i šire. Za svoje deveto izdanje 2015. godine BRODOLOM ne mijenja koncept i nastavlja ka cilju održanja prepoznatljivog identiteta na muzičko-zabavnom prostoru. U želji da publici ponudi što zanimljivija muzička iskustva, ove godine organizatori će omogučiti susret s nekim od najvještijih producenata elektronske muzike iz svijeta, Evrope i regije.

Deveti po redu, jedinstveni muzički događaj BRODOLOM, u 2015. godini, na plesnu pozornicu uz popularna imena koja će nastupiti, svojevrsne ambasadore svjetske scene, donosi i dosta energije. Ovogodišnji line up BRODOLOMA čine producenti i DJ-i koji su se pokazali kao jedni od najenergičnijih izljeva dance muzičke kreativnosti u posljednjih 20 godina, kombinirajući organsku i elektronsku muziku na sceni. Kroz vrijeme i autorske radove, individualno ili u grupama, njihov nastup zvuči kao da ga je odsvirao bend, iako se iza njega krije samo jedan čovjek koji je sve znao dobro “zapakovati” na mix pultu, što ih je dovelo na novu razvojnu stepenicu. Njihovi nastupi i izdanja su ih odveli ka kulminaciji karijere gdje se i danas nalaze.

Link facebook za događaj https://www.facebook.com/events/1587840594824526/
Link na stranicu http://www.brodolom.ba/

Producenti i DJ-i prema čijim radovima su postale prepoznatljive scena elektronske muzike u Americi i Velikoj Britaniji, ove godine će se svojim izborom traka pretvorenim u muzičke setove, po prvi puta predstaviti publici u BiH. Dugogodišnja saradnja sa DJ Sashom, Fatboy Slim, Gus Gus, Bjork, Prodigy, P. Diddy, DJ Sneak, Joeski, David Morales, Yousef, Nic Fanciulli, Erick Morillo, Jose Nunez, ili izdanja za Suara, Ovum, Circus, Defected, Tronic, Ultra, I’m A House Gangster, Toolroom, X, MUM, Brobot, Black Rock, Global Underground, potvrdit će epitete ikona produkcije elektronske muzike na svjetskoj razini.

Pored njih, tu su i neka od najprogresivnijih DJ i producentskih imena iz Bosne i Hercegovine, koji su velikim brojem nastupa na međunarodnim muzičkim festivalima, te prodorom na svjetsko tržiste produkcije stekli zavidan respekt i iskustvo, čime su se počeli izdvajati na domaćoj sceni. Iako dolaze iz različitih sredina, razlikuju se po godinama i iskustvu, produciraju različite muzičke žanrove, njihova sinergija na stageu BRODOLOM arene je neupitna.

BRODOLOM 9, subota, 01. august 2015. godine, Carinska zona – Šićki Brod – Tuzla

Ljetna zabava koja stvara uspomene!

Brodolom Baner 607x283 RSG

 

Link facebook za događaj https://www.facebook.com/events/1587840594824526/
Link na stranicu http://www.brodolom.ba/

Govoreći o jednodnevnim muzičkim događajima, BRODOLOM je vrhunac zabave na otvorenom i događaj po kojem iz godine u godinu, posjetioci pamte ljeto. Sam sadržaj raste kvalitativno i kvantitativno, te postajući takav, uspostavlja se vrlo visoko na ljestvici istaknutih muzičkih događaja, ne samo u BiH nego i šire. Rastući iz godine u godinu, svojom nadolazećom energijom osvojio je simpatije posjetilaca, a ove godine predstavlja svojevrsne ambasadore scene elektronske muzike u svijetu.

-Harry Romero-SAD
”Underground je moje igralište i reprodukcija muzike znači jedan poseban svijet za mene. Muzika je ono što me pokreće.”

-Darren Emerson-UK
Emersonov pečat u Underworldu svakako su kultne himne elektronske muzike poput „Cowgirl“, „Jumbo“, „King Of Snake“, „Push Upstairs“, ili „Born Slippy“.

Osvrčući se na osmogodišnji kontinuitet, Brodolom stage je ugostio neka od najpopularnijih imena iz svijeta produkcije i DJ-inga elektronske muzike, a istovremeno gajeći svoju eksperimentalnu nit, u nastojanju da otkrije mlade nade, koje najčešće postaju priznata imena regionalne scene. Ove godine dva najperspektivnija imena, koja dolaze sa scene elektronske muzike u BiH, će nastupiti na Brodolom stage-u.

-Rub A Dub-Sarajevo,BiH
-Goran Emkić-Tuzla,BiH

BRODOLOM 9, subota, 01. august 2015. godine, Carinska zona – Šićki Brod – Tuzla

Ljetna zabava koja stvara uspomene!

Brodolom je muzički događaj prepoznatljiv po svom konceptu, obimu i kvaliteti organizacije koja publici pruža osjećaj klabinga potpuno novih razmjera na području Bosne i Hercegovine. Upravo zbog publike, koja je jedini validan kriterij i uz nas od samih početaka, želimo odražavati raznolikost – estetsku, tematsku i muzičku.
Od nastanka, svako novo izdanje Brodoloma je propraćeno fenomenalnom količinom euforije koju uzrokuje kod publike i činjenicom da u potpunosti djeluje kao inovativan događaj. Dokazano je, da se kroz svako naredno izdanje, uz ulaganje velikih napora i očuvanje osnovnih vrijednosti zadanih principa, daju prikazati veličina i mogućnosti koje pruža scena elektronske muzike u Bosni i Hercegovini. Upravo u tome leži razlog zbog kojeg je postao jedan od najpoznatijih jednodnevnih muzičkih događaja u regionu, danas, gradeći generacijski most među ljubiteljima elektronske muzike u Tuzli, BiH i šire.

Link facebook za događaj https://www.facebook.com/events/1587840594824526/
Link na stranicu http://www.brodolom.ba/

FB cover page



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno