Info

Brezani darivali 125 doza krvi KB Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Brezi prikupljeno je 125 doza krvi. Dvodnevnoj akciji odazvala se 141 osoba, ali zbog različitih zdravstevnih razloga nisu bili svi u mogućnosti darivati krv.

Među osoba koje su uspjele darovati krv bilo je i 14 novih darivaoca, saopćeno je iz Crvenog križa Federacije BiH (CKFBiH).

Kako se u saopćenju navodi, ove godine Crveni križ općine Breza prikupio 138 doza krvi više nego je planirano, što ovu općinsku organizaciju svrstava u prve redove u Federaciji BiH kada govorimo o dobrovoljnom darivanju krvi.

– Ponosni smo na naše darivaoce jer su se po ko zna koji put odazvali našoj akciji i pokazali humanost čak i u ovim teškim vremenima borbe protiv virusa Covid-19, poručili su iz ove općinske organizacije Crvenog križa.

Iz Crvenog križa Federacije BiH izrazili su zahvalnost darivateljima krvi, kao i volonterima i osoblju Crvenog križa općine Breza te Transfuzijskom centru Kantonalne bolnice Zenica na izuzetno uspješnoj akciji.

Inače, akcija je održana povodom Svjetskog dana ljudskih prava, 10. i 11. decembra 2020. godine uz pridržavanje svih higijensko-epidemioloških mjera, navodi se u saopćenju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno