Nogomet

Bradarac uoči sastanka kod gradonačelnika: do Fuada Kasumovića je hoće li se ovaj klub takmičiti i dalje postojati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na današnjoj sjednici Takmičarske komisije donesena je odluka o prekidu sezone 2019/20. Najveći gubitnik glede ove odluke je zenički Čelik, koji će kako stvari stoje po prvi puta ispasti iz Premijer lige BiH.

Zeničanima je prije tri godine Aydin Olgun, turski “investitor” obećavao kule i gradove, igranje u Evropi, akademiju nogometa NK Čelik, ali na kraju od toga ništa nije ispoštovano. Olgun zajedno sa svojim pomoćnicima je napravio još veće dugove u klubu, ostavio je NK Čelik na cjedilu na 11 poziciji na tabeli, te s ogromnim dugovima.

Kako smo danas saznali od v.d. predsjednika kluba Damira Bradarca, za sutra u 11 sati u kabinetu gradonačelnika Fuada Kasumovića dogovoren je sastanak sa predstavnicima NK Čelik, a pored njih tu će biti i predstavnici navijača . Tema će biti budućnost kluba s Bilinog polja i nema sumnje da će nakon sutrašnjeg sastanka mnoge stvari biti jasnije.

Iako je klub prepušten na milost i nemilost, jedina svijetla tačka su navijači, koji neće dopustiti da se jedan od simbola grada ugasi bez obzira da li Čelik igrao Premijer ligu ili najniži rang takmičenja.

Sigurno da je ključ daljeg postojanja kluba u rukama gradonačelnika, gradske uprave, ali i navijača koji sigurno neće dozvoliti da ponovo budu prevareni.

“Sutra je glavno pitanje hoćemo li preživjeti, do Fuada Kasumovića je hoće li se ovaj klub takmičiti i dalje postojati. Idemo na razgovor, bit će tu i predstavnici navijača i još neki ljudi, pa vidjet ćemo šta će biti na kraju. Opstanak kluba ovisi o sastanku s prvim čovjekom Zenice, nije bitno više u kojoj ligi ćemo igrati, klub mora opstati i nastaviti sa svojim postojanjem”, kazao je za SportSport.ba Damir Bradarac.

Sigurno da će današnji dan pamtiti svi oni kojima je crno-crvena boja u srcu, ispadanje voljenog kluba iz najvišeg ranga bit će upisano duboko u historiju kluba.

Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno