Politika

BPS – SEFER HALILOVIĆ: Vlada FBiH donošenjem uredbe o Agrokoru, nije zaštitila bh. dobavljače

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BPS – SEFER HALILOVIĆ: Vlada FBiH donošenjem uredbe o Agrokoru, nije zaštitila bh. dobavljače  – BPS-Sefer Halilović je više puta upozoravao Vladu Federacije Bosne i Hercegovine da prati proces propadanja hrvatskog konzorcija Agrokor jer je njeno propadanje direktno povezano sa ugrožavanjem finansijskog sektora u Federaciji Bosne i Hercegovine gdje je raspoređeno preko 80% Agrokorovih poslovnica u BiH.

Na svojoj posljednjoj sjednici Vlada Federacije BiH je, nakon više upozorenja i saopćenja BPS-a, donijela Uredbu o Agrokoru i priznala da je mogući gubitak bh.dobavljača nekoliko stotina miliona KM.

BPS upozorava da je Vlada Federacije BiH trebala donijeti zakon, lex specialis, kao što je Hrvatska donijela tzv. “Lex Agrokor”, jer uredba je niži akt koji neće pred sudom imati snagu ukoliko se bh.dobavljači odluče na sudsko traženje svojih prava. Također Agrokor priprema prevaru u BiH tme što svoju imovinu misli prebaciti na svoju drugu firku “Merkator” čime će u Agrokoru proglasiti stečaj i uništiti na stotine bh.dobvljača.

Ponovo upozoravamo Vladu Federacije BiH da Parlamentu Federacije BiH predloži Zakon o zaštiti bh.dobavljača i bh.kapitala u slučaju Agrokor jer nečinjenjem toga Vlada FBiH čini štetu od nekoliko stotina miliona KM BiH privrednicima.

Povjereništvo Regionalnog odbora BPS-Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno