Ljudi

Bošnjak: Treba stalno ponavljati, zdravstveni radnici su istinski heroji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ekipa Državne televizije BHRT1 predvođena novinarom Harunom Bošnjakom, za potrebe snimanja reportaže o, kako smo saznali, godišnjici borbe protiv virusa COVID-19 u Kantonalnoj bolnici Zenica provela je nekoliko sati u COVID odjelu sa osobljem koje svakodnevno na tom odjelu brine o pacijentima koji su zaraženi koronavirusom.

Nakon provedenog vremena “na prvoj liniji odbrane” od virusa COVID-19, novinar BHRT-a svoje iskustvo podijelio je putem društvene mreže Facebook. Post prenosimo u cjelosti:

“Kolega Mirsad Mujkić i ja proveli smo jučer skoro 3 sata u COVID odjelu Kantonalne bolnice Zenica. Dan nakon tog, po mnogo čemu posebnog snimanja ne mogu da ne podijelim utiske. Najupečatljiviji utisak, definitivno, ostavilo je osoblje COVID odjela, a moram za nijansu da istaknem sestru Lejla Mujčinović koja nam je bila domaćin i koja nam je na praktičan način pokazala ono sa čime se suočavaju medicinari-HEROJI koji se već godinu dana bore protiv nevidljivog neprijatelja i koji već godinu dana u najtežim momentima brinu o pacijentima COVID odjela. Ističem ponovo da su ti medicinski radnici, koji u posebnim zaštitnim odjelima provedu po 6, 7, a često 8 i više sati u zavisnosti od trenutnog broja i stanja pacijenata, istinski HEROJI ovog vremena. U proteklih godinu dana napravili smo mnoge priloge o koronavirusu, o zdravstvenom sistemu i zdravstvenim radnicima koji su prva linija odbrane od virusa, ali tek sada smo doživjeli na pravi način kako je tim medicinskim radnicima bilo u proteklih godinu dana i koliko će još biti, nažalost, niko ne može da predvidi. Jedino što svi možemo i moramo jeste da BUDEMO ODGOVORNI!” napisao je Bošnjak.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno