Nogomet

Bosna i Hercegovina saznala imena mogućih protivnika u baražu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će šansu za plasman kroz EURO 2024. godine tražiti u martovskim utakmicama baraža to je gotovo izvjesno jer bi nam u naredna tri kola kvalifikacija trebala tri čuda pa da budemo drugi u grupi.

Dakle, lagano možemo uigravati tim za baraž gdje nas čeka izuzetno paklen zadatak i dvije utakmice će biti sve ne samo lagane.

Iz kola u kolo kvalifikacija dosta se toga mijenja i kada je u pitanju baraž, a cijelu zbrku napravila su i trenutna dešavanja u Izraelu pa ćemo vidjeti kakva će odluka UEFA-e biti po tom pitanju, a upravo je Izrael jedan od potencijalnih rivala bh. reprezentacije u baražu.

Prema trenutnoj projekciji baraža na osnovu plasmana u kvalifikacionim grupama, ali i plasmana u prošlom ciklusu Lige nacija naši momci bi u polufinalu baraža igrali protiv starih znanaca selekcije Finske na domaćem terenu.

U slučaju da eliminišemo Fince u finalu baraža bi igrali sa boljim iz duela Izrael Ukrajina. Pored navedene dvije reprezentacije vrlo moguće je da u baraž Lige B dođu Norveška i Island.

Uzmimo za primjer ako Izrael ne bi igrao baraž, a recimo Finska ode dirketno na EURO u grupi sa Slovenijom i Danskom onda bi parovi baraža izgledali BiH – Island, Ukrajina – Norveška. Moguće je i da Ukrajina ode direktno u grupi sa Italijom. Recimo, ako Finska i Ukrajina odu direktno kroz grupe, a Izrael bude idskvalifikovan onda u baražu ostaju BiH. Norveška i Island, pa bi se morala ubaciti i jedna reprezentacija iz Lige C nacija, kao recimo Estonija koja je prebačena u baraž Lige A.

Dakle dosta je kombinacija u igri, kao što smo naveli iz kola u kolo se dosta toga mijenja, ali ono što je gtovo 90% sigurno, mogući protivnici Bosne i Hercegovine su Izrael, Ukrajina, Norveška, Island ili Finska.

Naravno dosta toga će biti jasnije u novembru po završetku kvalifikacija. Ovome dodajmo da prema projekciji i ostali baraži lige i Lige C, obećavaju zanimljive utakmice.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno