Nogomet

Bosna i Hercegovina izabrana za domaćina Evropskog prvenstva za juniorke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosna i Hercegovina je još jednom dobila priliku da organizuje veliko nogometno takmičenje pod okriljem UEFA-e.

Nakon Evropskog prvenstva za kadetkinje 2022. godine, NS BiH je ponovo dobio povjerenje UEFA-e jer je jučer na redovnoj sjednici Izvršnog komiteta evropske krovne kuće nogometa donesena odluka da Euro 2026. za igračice do 19 godina bude održano u našoj zemlji.

“Još jednom nam je ukazano povjerenje UEFA-e i bit će nam velika čast da ponovo organizujemo veliko UEFA-ino takmičenje”, kaže predsjednik NS BiH Vico Zeljković i nastavlja:

“Prošle godine smo na veoma visokom nivou organizovali Evropsko prvenstvo za kadetkinje te ne sumnjam da ćemo 2026. godine biti još bolji jer NS BiH ima kapacitete za organizaciju ovako značajnih događaja. Također ćemo iskoristiti priliku da dodatno promovišemo ženski nogomet među mlađom populacijom. Zahvalio bih se UEFA-i na čelu s predsjednikom Aleksanderom Čeferinom, kao i direktoru nacionalnih asocijacija Zoranu Lakoviću, na ukazanom povjerenju, a na nama je da radimo svim snagama kako bismo organizaciju ovog takmičenja doveli na najviši mogući nivo i ponovo poslali u svijet lijepu sliku iz Bosne i Hercegovine.”

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno