Nogomet

Ahmedhodžić, Džeko i Šehić podržali bivšeg selektora Kodru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Meho Kodro je poslije smjene sa selektorske pozicije uputio pismo članovima Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a koje je danas dostavljeno i brojnim redakcijama.

Kodro je, između ostalog, naveo da je iznenađen i razočaran odlukom o raskidu ugovora i načinom na koji je to urađeno.

– Vašom odlukom koja nije viđena u svijetu fudbala pokušali ste me poniziti, a u suštini pokazali ste svoju vlastitu nemoć. Ja ću ovo preboljeti i nastaviti, a šta ćemo sa Vama? I šta ćemo sa našim fudbalom? Šta ćemo sa novim selektorom? Hoćete li i njega smijeniti nakon jednog poraza ili ćete prema njemu koristiti druge kriterije, samo Vama znane? – pitao je Kodro.

– Ako se pitate zašto Izvještaj nije mogao biti usvojen, i tu je odgovor jednostavan: samo zato što sam imao svoje vlastite kriterije prilikom odabira igrača za dvije utakmice na kojim sam vodio reprezentaciju. I to je jedina moja krivica. Druge nema – konstatovao je Kodro.

Portal Reprezentacija.ba je Kodrino pismo objavio na svojoj Instagram stranici, a zanimljivo bivšeg selektora su “lajkom” podržali i pojedini reprezentativci Bosne i Hercegovine – Edin Džeko, Anel Ahmedhodžić i Ibrahim Šehić.

Novi selektor Zmajeva, ako ne dođe do nekog radikalnog zaokreta, bit će Savo Milošević. Njegovo imenovanje trebao bi sutra potvrditi Izvršni odbor FSBiH. Vico Zeljković, predsjednik krovne kuće bh. fudbala za petak (13 sati) zakazao je konferenciju za medije.

Autor: faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno