Biznis

Bosanski ćevap, zahvaljujući Senadu Duvnjaku iz Zenice, na policama širom Njemačke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanski ćevap, zahvaljujući Senadu Duvnjaku iz Zenice, na policama širom Njemačke – Bosanski ćevap je sinonim za dobru hranu, sinonim Bosne i Hercegovine u svijetu. Kada se spomenu kulinarski specijaliteti, pa zbog toga upravo taj ćevap mnogi pokušavaju da „proture“ u Europu, a izgleda da će to najprofesionalnije da odradi firma „Suho meso“.

Jedan od vlasnika, pokretača, organizatora svega toga je dugogodišnji  iskusni mesar iz Zenice Senad Duvnjak koji je u tom gradu ostavio sve, krenuo u nepoznato, ali laganim i sigurnim koracima započeo da piše historiju Bosanskog ćevapa u Frankfurtu.

-Godine rada su iza mene, godine uspješnog i profesionalnog rada, na kraju svako od nas želi da u svojoj profesiji učini nešto više, nešto što bi poboljšalo njegov životni status i ono nešto što bi opet zadovoljilo druge ljude. Svi mi znamo da je, a posebno u dijaspori, ponekad teško doći do dobrog i kvalietnog ćevapa, da baš zamiriše onako, kao da imaš osjećaj da je taj miris iz tvoje čaršije, tvoje omiljene ćevabdžinice. Trebalo je dugo vremena da dođem do one formule za dobar ćevap koja bi morala prvo mene da zadovolji, da kažem to je to, pa da bi mogao da je prudiciram, pa da i narod bude zadovoljan. Uz pomoć nekoliko prijatelja u njemačkom gradu Frankfurtu pronašli smo odličnu lokaciju, odlično i kavlitetno meso, a dobili smo i sve potrebne mašine. Naše prve ćevape smo već plasirali na tržište i stižu nam samo pohvale sa svih strana. Sa prvim danima jeseni očekujem da se naši ćevapi nađu i na policama poznatih njemačkih prodavnica sa prehrambenom robom, ali o tome ćemo nešto kasnije – ispričao nam je Senad Duvnjak.

Pored ćevapa prodavat će se i sudžukice, a od zime i kvalitetno suho meso. Maloprodajna cijena ćevapa po kilogramu košta devet, a veleprodajna sedam eura.

Bosanski ćevapi proizvode se u njemačkom gradu Frankfurtu u samom centru mesne proizvodnje na adresi : FRANKFURTER SCHLACHTHOF, FLEISCH CENTER RHEIN MAIN, CARL – BENZ- STRASSE 16, 60386 Frankfurt am MAIN,a direktna mesnica je  u hali KUZEY – ET.

ekspanzija.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno