Nogomet

Boris Pavić ipak smijenjen

Boris Pavić
Boris Pavić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dosadašnji šef stručnog štaba NK Čelik Boris Pavić od subote više nije na toj funkciji, što je danas i potvrđeno. Odbor za hitnost NK Čelika, koji je formiran na Skupštini kluba prošle sedmice, odlučio je raskinuti ugovor sa prvim čovjekom kluba, piše novinska agencija Patria.

“Neprijatno sam iznenađen i ovo je situacija u kojoj sam ostao zatečen. Nakon neugodnog poraza od Željezničara, poslao sam poruku čelnim ljudima o sporazumnom raskidu ugovora između kluba, te Stipe Barača i mene. Žao mi je što će moj slučaj biti prebačen advokatima i što ću se morati štiti preko UEFE i FIFE, jer neki pojedinci ovdje sebe izdižu iznad kluba. Ovo su trenuci u kojima ja moram zaštiti sebe, svoj ugovor i sve ono što smo do sada postigli. Način na koji sam protjeran iz kluba je neshvatljiv i neprimjeren za jedan klub, naročito nakon rezultata koje sam ja postigao”, izjavio je Pavić za NAP.

Ističe da mu je iznimno žao i da se osjeća prevaren od strane čelnih ljudi u klubu i dodao da NK Čelik ima novog najvećeg navijača.

Danas smo razgovarali i sa direktorom Čelika Adnanom Nuhagićem, koji je istakao da je raskid ugovora inicijativa samog Pavića.

“Boris Pavić je nakon poraza od Željezničara tražio sporazumni raskid ugovora sa Čelikom. Odbor je ušao u pregovore sa njim, ali nismo znali koji su zahtjevi Pavića. Mogu reći da sa 31.10.2015. godine sva dugovanja prema Paviću su izmirena i ništa mu ne dugujemo. Nakon naše inicijative da se opet sastanemo, Pavić se oglušio, nakon čega smo donijeli jednostranu odluku da mu uručimo otkaz”, izjavio je Nuhagić.

U nastavku sezone NK Čelik će voditi Elvedin Beganović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno