Zločini

Bomba u Hajkovićima, krađa u Goraždanskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje. Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (5) i Policijske uprave II u Visokom (2).

U ulici Prve zeničke brigade, na parking prostoru ispred Doma penzionera, od strane nepoznate osobe izvršeno je oštećenje putničkog motornog vozila marke „Škoda-Octavia“, registarskih oznaka E51-T-153, vlasništvo D.N. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U ulici Goraždanska, izvršena je teška krađa u prostorije poljoprivredne apoteke „Bosna–Vet“, iz koje je otuđena određena količina motornih pila. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U mjestu Hajkovići, izvršeno je krivično djelo izazivanje opšte opasnosti aktiviranjem nepoznate eksplozivne naprave. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I. U istom mjestu, zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, te zbog nedozvoljenog držanje oružja i eksplozivnih sredstava, slobode je lišen D.D., te je isti zadržan u službenim prostorijama Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno