Zenica

Bolji uslovi života i za mještane Visokovaca u MZ Lokvine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska uprava Zenica nastavlja sa kontinuiranim ulaganjima u poboljšanje uslova života svih građana, a shodno tome trenutno je u završnoj fazi realiziranje Ugovora o izvođenju radova na sanaciji i asfaltiranju dijela puta u Visokovcima – dio B, Mjesna zajednica Lokvine, sa izgradnjom fekalne kanalizacije.

Vrijednost ugovora iznosi 236.767,05 KM sa PDV-om, a radovi su nakon provedenog postupka javne nabavke povjereni firmi “Špic Beton” d.o.o. Zenica. Projektovana fekalna kanalizacija u naselju Visokovci se sastoji od dva sekundarna kraka, ukupne dužine 556 metara.

Kako su pojasnili iz Službe za vodoprivredu, putnu infrastrukturu i mjesne zajednice, trasa kanalizacije je ujedno usaglašena sa trasom optičkog kabelskog puta na dionici Počulica-Zenica-Žepče.

“Po završetku radova na kanalizaciji započela je sanacija puta, a trenutno su u toku radovi na sanaciji i asfaltiranju navedene dionice u dužini od 800 metara. Završetak radova na asfaltiranju je planiran u narednih 14 dana”, pojašnjavaju iz Službe.

Osim toga, u toku je realiziranje Ugovora o izvođenju radova na sanaciji i asfaltiranju dijela puta u Visokovcima – dio B, odnosno izrada vodovodne linije u naselju.

Vrijednost ugovora iznosi 64.835,05 KM sa PDV-om, a radovi, čiji je investitor JP “Vodovod i Kanalizacija” d.o.o. Zenica, su nakon provedenog postupka javne nabavke povjereni firmi “Špic Beton” d.o.o. Zenica.

“U toku su radovi na izradi vodovodne linije u naselju, ukupne dužine 570 metara. Završetak radova na vodovodnoj liniji je planiran u narednih sedam dana”, kažu iz Službe za vodoprivredu, putnu infrastrukturu i mjesne zajednice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno