Biznis

Bolji infrastrukturni uvjeti za privrednike na području Rajlovačke ceste

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bolji infrastrukturni uvjeti za privrednike na području Rajlovačke ceste – Svečano je otvoren rekonstruirani krak Rajlovačke ceste  koja vodi kroz poslovnu zonu u kojoj posluje preko 20 privrednih subjekata među kojima je i kompanija Messer. Ovaj projekat realizirala je Općina Novi Grad Sarajevo uz podršku Ministarstva privrede KS kao jedan od strateški značajnih planova za razvoj infrastrukture poslovnih zona.

Cesta je već duže vrijeme bila u jako lošem stanju što je dovodilo u pitanje nesmetan rad velikog broja firmi koje posluju u tom području. Urađena je temeljita rekonstrukcija kolovoza širine 6 metara, sa dvije saobraćajne trake, ivičnjaci, kao i odvodnja oborinskih voda. Bila je to prilika da općinski načelnik Semir Efendić i ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić sa svojim suradnicima obiđu ovaj dio rekonstruirane ceste i održi prigodni poslovni sastanak u prostorijama upravne zgrade naše kompanije.

Generalni direktor Messer BH Gasa i Messer Tehnoplina Valentin Ilievski ih je u svojstvu dobrog domaćina dočekao i zahvalio se što su došli u obilazak svih privrednih subjekata koji djeluju na ovom području i što se upravo u Messeru, koji se nalazi na kraju ovoga obnovljenog dijela ceste, održava sastanak sa privrednicima dijela poslovne zone Rajlovac.

Ilievski je upoznao ministra i načelnika sa svim pitanjima koja su ostala otvorena u komunikaciji između Messera i općinske i kantonalne vlasti te istakao koliko je važno olakšati poslovanje investitorima koji poput Messera ulažu sredstva, znanje, tehniku i ljudske potencijale u ovu zemlju.

Susret je protekao u obećavajućoj atmosferi za bolji poslovni ambijent u budućnosti jer su i g. Efendić i ministar Šabić naglasili kako je  prioritet i Općine i Kantona uspostavljanje boljih ekonomskih prilika za sve one koji žele investirati ovdje i tako, između ostalog, pružiti mogućnost našim kadrovima za zaposlenje i kreiranje pozitivnije slike za sve druge koji se dvoume da li razvijati biznis u BiH.

Nakon što su predstavnici drugih firmi izložili svoje planove za naredni period kao i teškoće koje ih limitiraju u radu, dobili su obećanja da će se raditi na tome da se iznađu konstruktivna rješenja koja će skratiti postupak dobijanja dozvola i ostalih administrativnih barijera.

Ilievski je predložio općinskom načelniku da se razvije bolja komunikacija između privrednih društava i općinskih slubi tako što bi trebala jedna osoba zadužiti referat za sve što je neophodno privrednicima i tako skratiti put i ubrzati rješavanje određenih potreba.

Također su se zahvalili generalnom direktoru Messera što je naša kompanija ustupila vlastite kapacitete za potrebe održavanja sastanka koji neće sigurno biti posljednji jer je plan Općine Novi Grad nastaviti trend jačanja privrednih kapaciteta u ovoj sarajevskoj općini.

Na koncu su svi naglasili da je saobraćajnica osnova od koje se počinje i bez koje je nemoguće raditi, proizvoditi i komunicirati. Urađena je temeljno tako da će se moći koristiti za teški teretni saobraćaj. Vrijednost pojekta iznosi oko 600.000 KM.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici slijedećih firmi: Bosman, Brojler, DHL, Ewofarma, Express One, General Logistic, Hercegovinalijek, Teknox group i Messer BH Gas.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno