Biznis

BiH domaćin PRIMO foruma Svjetske banke 2021. godine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH domaćin PRIMO foruma Svjetske banke 2021. godine – Na 14. PRIMO (Procurement Integrity Managment and Openness) forumu u Bukureštu (Rumunija), koji je organiziran od strane Svjetske banke i vlade Rumunije, Bosna i Hercegovina je nominirana za domaćina nekog od budućih PRIMO foruma.

Nakon razmatranja od strane Svjetske banke i zemalja učesnica, nominacija je prihvaćena za 2021. godinu, tako da će Bosna i Hercegovina biti domaćin PRIMO foruma Svetske banke 2021. godine.

Ovo se smatra velikom čašću i prestižem, jer pokazuje posvećenost zemlje na izradnji i poboljšanju sistema javnih nabavki i u međunarodnoj saradnji u ovoj oblasti, te je definitivno jedan od najvažnijih događaja o javnim nabavkama u svijetu, saopćeno je iz Agencije za javne nabavke Bosne i Hercegovine.

Uime Bosne i Hercegovine, na ovom forumu su učestvovali predstavnici Agencije za javne nabavke BiH zajedno sa više od 100 renomiranih eksperata za nabavke iz cijelog svijeta, te oko 50 zvaničnika vlada.

biznisinfo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno