Zenica

Bojić: Zenička će bolnica svojim zaposlenicima isplatiti jednokratnu pomoć

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalna bolnica Zenica isplatit će svojim zaposlenim jednokratnu novčanu pomoć po Uredbi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, ali još nije poznato koliko će radnicima biti doznačeno po tom osnovu – potvrdio je Feni predsjednik Upravnog odbora KBZ-a Bruno Bojić.

Navodi da je 3,7 miliona KM koje je Zavod zdravstvenog osiguranja dodatno uplatio dvjema bolnicama u tom kantonu, zatim domovima zdravlja u 12 lokalnih zajednica te za tri zdravstvene ustanove druge kategorije, namjenski doznačeni novac koji nije za tu namjenu.

-S obzirom da je kraj godine, tražio sam od službi da se sačini projekcija koliko ćemo imati viška sredstava, odnosno koliko ćemo pozitivno poslovati te da se taj novac uplati radnicima. Sav višak novca bit će uplaćen za isplatu te jednokratne pomoći, ali da li će to biti million ili 1,5 miliona KM za naše zaposlenike, trenutno ne mogu kazati – kazao je Bojić.

Najavio je za danas u 15 sati nastavak sjednice Upravnog odbora na kojoj će tražiti da se, ako se usaglase, produži radno vrijeme te da se novac ako je moguće već danas doznači zaposlenicima.

Zaposlenici zeničke bolnice danas su ponovo protestirali u krugu te ustanove i zahtjevali isplatu ove naknade.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno