Kultura

BNP Zenica organizator Noći teatra 2016.

Održan press u Narodnom pozorištu RS-a povodom Noći teatra 2016. čiji je organizator za BiH Bosansko narodno pozorište Zenica
Održan press u Narodnom pozorištu RS-a povodom Noći teatra 2016. čiji je organizator za BiH Bosansko narodno pozorište Zenica

BNP Zenica organizator Noći teatra 2016.- U Narodnom pozorištu Republike Srpske u srijedu 16. novembra je održana konferencija za medije, povodom sedme po redu manifestacije “Evropska noć teatra – Noć teatra BiH 2016”.

Ispred organizatora manifestacije „Noć teatra“ Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice, novinarima se obratila gospođa Merima Handanović, rekavši da jedna ovakva manifestacija ima međunarodni karakter, i ima za cilj da okupi sve radnike i ljubitelje teatarske umjetnosti i da pruži svim poštovaocima pozorišne umjetnosti priliku da istinski uživaju u teatarskim sadržajima. Prema riječima gospođe Handanović, publika u BNP Zenica će od 15.00 sati u subotu 19. novembra imati priliku da pogleda predstavu „Fejsbukovci“ autora i reditelja Miroljuba Mijatovića. Ulaz je slobodan. U 17.00 sati publika u Zenici će imati priliku da pogleda predstavu „Nakaze“, u režiji Emina Hajrića, za koju je ulaz također slobodan, a svi ljubitelji koncertne sezone BNP-a će imati priliku da u večernjim satima uživaju u koncertu Nene Belana.

Aleksandar Matrak ispred Narodnog pozorišta Republike Srpske, je podsjetio da će nacionalni teatar Republike Srpske u subotu 19. novembra u 20.00 sati, u okviru svog redovnog repertoara izvesti predstavu „Ožalošćena porodica“ autora Branislava Nušića i Nikole Pejakovića, u režiji Nikole Pejakovića.

Dragoslav Medojević je u ime Studentskog pozorišta Banja Luka, rekao da će Studentsko pozorište za ovogodišnju Noć teatra, u Podrum sceni u Gospodskoj ulici, organizovati izvođenje scenskog kolaža „Ćeraćemo se još“, po simboličnoj cijeni od 2 KM, koji je rađen u saradnji sa Udruženjem Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Njegoš“ iz Banje Luke.

Aleksandar Pejaković iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske je rekao da će Dječije pozorište RS, u subotu 19. novembra u 18.00 sati izvesti predstavu sa svog redovnog repertoara „Mačak u čizmama“ po cijeni od 3 KM. Pored toga će biti otvoren Izložbeni salon muzeja lutaka od 17.00 do 21.00 sati.

Dejan Andrić iz Nevid Teatra iz Banje Luke, je bez obzira što Nevid teatar nema svoj vlastiti prostor, najavio bogat program za Noć teatra, tako da će u Gradskom pozorištu Jazavac biti izvedena predstava „Pustolovine Boleta Komete“ od 18 sati i 6 minuta. Takođe od 20 sati i 44 minute, ljubitelji filozofskog stendapa i oni koji vole malo ležerniju varijantu pozorišta, će imati priliku da pogledaju predstavu „Pohvala ludosti“ po tekstu Erazma Roterdamskog u režiji i adaptaciji Gorana Damjanca u kafe baru „Žiža“. Druženje sa publikom će biti nastavljeno u kafeu „Žiža“ gdje će biti priređeno muzičko veče pod nazivom „Muzičke radnice, dizajnerska muzika“ od 21 sat i 14 minuta.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem