Kultura

BNP: Ne dozvoli da ti se desi!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BNP: Ne dozvoli da ti se desi! – U nekoliko narednih dana u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će biti izvedena predstava “Kamenje” koja govori o maloljetničkom nasilju i trenutku kada bi trebalo da preuzmemo odgovornost za svoje postupke. Tako u srijedu, 15.3. u posjetu BNP-u dolaze učenici Tehničke škole; petak, 17.3. učenici Srednje mješovite škole “Mladost”; ponedjeljak, 20.3. učenici Industrijske škole, a u petak, 24.3. učenici Ugostiteljske škole.

-Ono što je nama posebno bitno to je da ćemo prije gledanja predstave odraditi radionicu procesne drame na temu: NE DOZVOLI DA TI SE DESI. Procesna drama je metoda dramskoga odgoja. Odsustvo publike jedno je od njezinih obilježja. Kako nije usmjerena na predstavljanje već na propitivanje i traženje odgovora na postavljena pitanja (probleme), predstavlja metodu za kvalitetno poučavanje i učenje. Ovo je prvi put da koristimo ovu metodu prije samog gledanja predstave i mnogo se radujemo izazovu. Bosansko narodno pozorište Zenica ovaj projekat realizira u saradnji sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane ZDK, Odjel školske higijene. Ovim igranjima pridružujemo se obilježavanju 20. marta / ožujka, Svjetskog dana teatra za djecu i mlade, kaže Miroljub mijatović, rukovodilac Dječije, ommladinske i lutkarske scene BNP-a Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno