Info

BLIŽI SE VRIJEME: Kada prelazimo na zimsko računanje vremena?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Zimsko računanje vremena se vraća u nedelju 30. oktobra. Tada ćemo kazaljke pomjeriti sa 3 na 2 sata iza ponoći i tako ćemo dobiti dodatnih sat vremena za spavanje.

Ljetno računanje vremena u Bosni i Hercegovini počelo je u nedjelju, 27. marta kada su se kazaljke pomjerile sat vremena unaprijed, odnosno s 2 na 3 sata ujutro.

Računari, mobilni telefoni i drugi savremeni uređaji koji pokazuju tačno vrijeme automatski će da “pređu” na zimsko računanje vremena.Ako imate i dalje neki analogni pokazivač vremena ili stariji uređaj koji “ne zna” automatski da odradi tu radnju, ne zaboravite da pomerite kazaljke jedan sat unazad, sa 3 na 2h.

Još nije postignuta saglasnost o prijedlogu Evropske komisije od prije četiri godine da se ukine sezonsko pomjeranje sata posljednje nedelje u martu, odnosno u oktobru. Prijedlog je 2019. podržao Evoropski parlament, ali treba da ga usvoje države članice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno