Nogomet

Bivši mladi reprezentativac BiH postaje novi napadač Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju od 18 sati odigrati generalku pred početak sezone u 1.ligi FBiH. Protivnik Zeničanima bit će ekipa Laktaša, koja u narednoj sezoni ima visoke ambicije u 1.ligi RS-a.

Izabranici Armina Duvnjaka od početka priprema odigrali su četiri pripremne utakmice. U Zenici su savladali Mladost Kikače 2:1, dok su remizirali protiv Rudara iz Kaknja 1:1, te Šibenika 0:0. U srijedu su gostovali u Vojkovićima, kod ekipe Famosa, gdje su poraženi 2:0 u veoma gruboj utakmici, gdje su bez ikakve potrebe prednjačili domaći nogometaši.

Na toj utakmici nekolicina igrača doživjela je povrede, dok je golman Ajdin Brkić povrijedio rame, te će sigurno pauzirati u narednom periodu, odnosno propustit će početak prvenstva.

Kako je šef stručnog štaba Armin Duvnjak nakon utakmice protiv Šibenika i najavio, klub će angažovati još jednog napadača, a izbor je pao na 23-godišnjeg Anesa Mašića.

Kako saznajemo ovaj nogometaš rođen u Bugojnu danas će doći u prostorije kluba s Bilinog polja, potpisati ugovor, te se pridružiti ekipi na popodnevnom treningu.

Mašić je dobro poznato ime sa bh. terena, napadač je svoju karijeru počeo u Iskri, da bi prešao u juniore Zrinjskog, gdje je potpisao i profesionalni ugovor. Sa klubom iz Mostara osvojio je i titulu prvaka BiH, a još je nastupao za GOŠK, Posušje, te posljednjih pola sezone za ekipu Travnika.

Za ekipu s Pirote, koja nije uspjela da ostane u 1. Ligi FBiH u prošloj sezoni, Mašić je odigrao 14 utakmica, postigao sedam golova uz tri asistencije. Za mladu reprezentaciju BiH, ovaj napadač upisao je 10 nastupa, te je postigao i četiri gola.

Mašić će kompletirati ofanzivni dio ekipe Zeničana, koji će na raspolaganju pored njega imati još Bronju, Salkanovića, te Karića, koji je van stroja zbog povrede.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno