Zenica

Bitku za život u 63. godini izgubio Mehmed Šišić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obavještavamo javnost, posebno patriote ove zemlje da je jučer bitku za život u 63 godini izgubio naš dugogodišnji predsjednik Mehmed Šišić. Susjećamo sa porodicom ističući kako je ovo težak gubitak za nas kao jednu od boračkih organizacija proisteklih iz redova branilaca BiH, čiji je Mehmed i osnivač, kao i za sve demobilisane borce, za čija se prava neumorno borio dobar dio svoga života, uprkos narušenom zdravlju.

Vjerujemo da će Mehmed ostati upamćen kao svjetli lik sumorne poratne bh. svakodnevnice i da će njegovo zalaganje za prava demobilisanih boraca, borba za bolji status i položaj branilaca biti trajan uzor i mlađim generacija u BiH kako se istinski treba zalagati za univerzalne ljudske vrijednosti, njegovanje osjećaj patriotizma i odbranu slobode, časti, dostojanstva i svega ostalog očuvanog u odbrani domovine u toku agresije na našu domovinu BiH, u periodu 1992.- 1995.godien.

Pozivamo sve patriote, demobilisane borce da zajedno sutra, iza ikindije- namaza, u rodnom Gradišću klanjamo dženazu i odamo posljednju počast našem Mehmedu. Neka je rahmet njegovoj bosanskoj duši.

Organizacija demobilisanih boraca odbrambeno–oslobodilačkog rata 92-95 Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno