Biznis

BIT Camp: prijave još nekoliko dana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BIT CAMP: Mladi u redu za posao koji se voli i od kog se dobro živi

Manje od sedmicu dana prije isteka roka za prijave, za drugu generaciju edukacijskog programa BIT Camp pristiglo je preko 1000 kvalitetnih aplikacija inteligentnih, vrijednih i upornih ljudi zainteresovanih za edukaciju i zaposlenje u IT kompanijama u BIH. Među njima se nalaze aplikanti iz cijele Bosne i Hercegovine, pravnici, filozofi, arhitekti ali i studenti i inžinjeri elektrotehnike i matematike.

Selekcijski proces BIT Camp-a ima za cilj identifikaciju onih najboljih među njima. Rigorozan prijemni ispit sastoji se od tri faze: online aplikacija, trosatni psihometrijski test i intervju. Uprkos ovom kompleksnom i iscrpljujućem procesu selekcije kandidata, impresivan je broj aplikanata koji su pokazali izuzetne sposobnosti rješvanja problema i uložili mnogo truda i vremena kako bi kvalitetno ispunjenom aplikacijom unaprijedili šanse za prolazak u drugu fazu selekcije. Iz BIT Alijanse, pokretača BIT Camp-a, navode da su izrazito ponosni na volumen i kvalitet aplikacija koje svakodnevno pristižu za drugu generaciju, te da će svi kandidati koji postignu dovoljan broj bodova nakon uspješno ispunjene aplikacije biti pozvani u naredni krug pismenog testiranja koji će biti održan početkom aprila 2015.

Iz BIT Alijanse također podsjećaju da će za one najbolje od najboljih nakon uspješno položene sve tri faze selekcije biti osigurane dvije pune stipendije koje će im omogućiti potpuno besplatno učešće u BIT Campu. Svi ostali uspješni kandidati dobiti će stipendiju u iznosu od 7.000 KM, ali se očekuje da će snositi dio troškova za školarinu u iznosu od 1.500 KM da bi dokazali svoju motiviranost za učešće u programu. Stipendija je nepovratnog karaktera osim u slučaju odustanka od BIT Camp-a tokom obuke ili odbijanja ponude za zaposlenje jedne od članica BIT Alijanse. Također, uz podršku donatora će biti obezbijeđen smještaj za određeni broj polaznika koji ne žive u blizini Sarajeva.

Aplikanti koji do 05. aprila uspješno ispune prijavni formular, dobit će priliku da postanu polaznici druge generacije BIT Camp-a. Informacije o BIT Camp-u kao i aplikacijski formular nalazi se na službenoj web stranici: www.bitcamp.ba . Za prijavu nisu potrebna nikakva predznanja iz oblasti IT-a. Zadovoljite li stroge kriterije selekcije, na korak ste do zaposlenja u najatraktivnijoj industriji!

Više informacija o uslovima i samom programu možete pročitati i u prethodno objavljenim člancima na portalu Zenicablog.com i na službenoj Facebook stranici.

horizontal plakat FINAL v02 forWeb

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno