Zenica

BIT Alliance i ZEDA zajednički ka razvoju IT sektora u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BIT Alliance i ZEDA zajednički ka razvoju IT sektora u Zenici- Danas, 15. marta 2021. godine, Udruženje „Bit Alijansa za informacione tehnologije” i „Zenička razvojna agencija ZEDA“ su potpisali Memorandum o saradnji kojim se otvaraju mogućnosti zajedničke saradnje u oblastima koje su u obostranom interesu i u interesu jačanja i razvoja informacionog društva u Zenici odnosno BiH, poput sljedećih djelatnosti:

  • realizacija zajedničkih projekata i aktivnosti s ciljem jačanja softverske industrije
  • pokretanje inicijativa s ciljem lobiranja za unapređenje poslovnog okruženja softverske industrije
  • organizacija okruglih stolova, savjetovanja, seminara i sličnih skupova koji okupljaju relevantne interesne grupe, a u cilju unapređenja rada obje strane potpisnice Memoranduma
  • poticanje i koordinacija istraživanja i razvoj tehničko-tehnoloških dostignuća kao i
  • uzajamna promocija

 

-“Sretni smo što smo krenuli putem zajedničke saradnje i ovo je tek početak, a u budućnosti će naša saradnja biti najvidljivija kroz zajedničke edukacije, događaje i projekte. O mnogo toga smo razgovarali i prepoznali više različitih polja na kojima ćemo djelovati. Zajedničkim snagama ćemo raditi na razvoju IT sektora u Zenici, u cijeloj Bosni i Hercegovini i vjerujem da ćemo već sljedeće godine na današnji dan imati mnogo toga realizovanog” – rekao je Senad Pašalić, direktor Agencije ZEDA.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno