Zločini

Bilten MUP-a ZDK: fizički napad, droga, ukraden nakit iz stana, janjad iz štale….

Policija
Policija

Bilten MUP-a ZDK: fizički napad, droga, ukraden nakit iz stana, janjad iz štale…. Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, izvršeno je krivično djelo teške krađe u stan vlasništvo H.M., iz kojeg su tom prilikom otuđena tri zlatna prstena i jedna zlatna narukvica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici.

U ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, policijski službenici su prilikom pregleda lica K.M. iz Zenice kod istog pronašli paketić sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Od strane policijskih službenika navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

U ulici Blatuša na broju 44, policijski službenici su prilikom pregleda lica A.F. iz Zenice kod istog pronašli paketić sa praškastom  materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Od strane policijskih službenika navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U ulici Štrosmajerova, u ugostiteljskom objektu od strane lica Š.N. iz Zenice, izvršen je fizički napad na lice B.J. iz Zenice, kod kojeg su u Kantonalnoj bolnici Zenica konstatovane lakše tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici.

U ulici Bistua Nuova na broju 156, izvršena je krađa registarskih tablica sa putničkog motornog vozila „Renault“, vlasništvo lica K.M. iz Zenice. Od strane policijskih službenika sačinjena zabilješka.

U mjestu Starina, izvršeno je krivično djelo teške krađe u štalu vlasništvo P.M., iz koje su tom prilikom otuđena dva janjeta. Od strane policijskih službenika sačinjena zabilješka.

Visoko

U mjestu Vrblje, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo O.A., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina zlatnog i srebrenog nakita i novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem