Sudske klupe

Bijeljinac napao dvije Zeničanke na Kamberovića polju prije nego je savladan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 08.05.2023. godine, podiglo je optužnicu protiv Sopko Nenada zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje iz člana 362. Stav 2. U vezi sa stavom 1. U vezi sa članom 55. KZ F BiH.

 Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 17.05.2023. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u  Zenici.

*Molimo Vas da pri čitanju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

 Optužnica koja se nalazi u prilogu objave je anonimizirana u cilju zaštite oštećenih lica, svjedoka, službenih evidencija…

BOSNA I HERCEGOVINA –  FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE – ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON
KANTONALNO TUŽILAŠTVO-TUŽITELJSTVO ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA
Broj: T04 0 KT 0052728 23 – Zenica, 08.05.2023. godine
OPĆINSKOM SUDU U ZENICI – -Sudiji za prethodno saslušanje ZENICA

Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i) u vezi sa članom 241. Zakona o krivičnom postupku F BiH, p o d i ž e m
O P T U Ž N I C U
Protiv:
Sopko Nenad, 1997. godište, rođen u Bijeljini, neosuđivan,

Što je, nasiljem prema drugima ugrozio građanski mir drugih, u Zenici, Dana 27.02.2023. godine, oko 11,20 sati, na pješačkoj stazi, pored Atletskog stadiona na Kamberović polju, tako što je, iz samo njemu znanih razloga, prišao M.E., koju nije ni poznavao, a koja se kretala iz pravca pješačkog mosta prema Šoping centru, te joj bez ikakvog povoda, bez da ga je ista isprovocirala na bilo koji način, zadao udarac šakom u predjelu desnog uha, uslijed kojeg udarca je ista pala na tlo i tom prilikom zadobila lake tjelesne ozljede u vidu natučenja- uboja sa krvarenjem u predjelu desne uške, iako je bio svjestan da na ovaj način vrši nasilje nad E. i ugrožava njen građanski mir, kao i da uslijed navedenog udarca E. može lako ozlijediti, što je i htio, pa kada su se prolaznici okupili pored E., dao se u bjekstvo u pravcu Šoping centra i dalje u nepoznatom pravcu,

Dana 01.03.2023. godine, oko 13,00 sati, u ulici Aleja šehida, u neposrednoj blizini Gradske arene Husein Smajlović, tako što je prišao A. A., koja je stajala pored stepeništa ispred platoa Gradske arene, te joj bez ikakvog povoda, bez da ga je ista isprovocirala na bilo koji način, zadao udarac zatvorenom pesnicom u predjelu glave, uslijed kojeg udarca je ista pala na tlo, te pokušao da je udari nogom u predjelu glave ali je A. rukama zaštitila glavu u kojem momentu je prišao P. M., povukao ga za kapuljaču jakne s namjerom da ga odvoji od A., što je i uspio jer je isti pao na leđa, nakon čega je ponovo ustao i nasrnuo na A. zbog čega ga je M. oborio na tlo te uz pomoć poluge stavio pod kontrolu do dolaska policije, kojom prilikom je A. zadobila lake tjelesne ozljede u vidu oguljotine kože u predjelu trećeg prsta desne šake i nagnječno-razdernu ranu u predjelu desnog koljenja, iako je bio svjestan da na ovaj način vrši nasilje nad A. i ugrožava njen građanski mir, kao i da uslijed navedenog udarca A. može lako ozlijediti, što je i htio,

Dakle, nasiljem ugrozio građanski mir drugih i drugima nanio lake tjelesne ozljede, Čime je počinio produženo krivično djelo Nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 2. u vezi sa stavom 1. u vezi sa članom 55. KZ FBiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno