Zenica

BIJEG IZ KPZ ZENICA: Zatvorenik preskočio ogradu i nestao

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nermin Ademović, zatvorenik u KPZ Zenica, pobjegao je sinoć iz zatvora, preskočivši ogradu, potvrdio je za Oslobođenje direktor KPZ Zenica Redžo Kahrić.

“Ovaj bijeg nas je sve iznenadio, ne samo uposlenike KPZ Zenica, nego i mnoge zatvorenike, jer je Ademović bio izuzetno uzoran zatvorenik. On je ovdje kod nas došao 2010. godine i od tada nije napravio nijedan disciplinski prekršaj. Od 2012. godine prebačen je zbog dobrog ponašanja u 5. paviljon, u kojem su bolji uslovi za izdržavanje kazne, a od 2018. godine je prebačen u otvoreno odjeljenje. Već godinu i po koristi pogodnosti odlaska na vikend i nikada nije napravio nijedan problem i svaki put se vraćao. Prije nekoliko dana je također bio na vikendu, a od 1. jula je trebao ići na godišnji odmora, koji traje 20 dana. Zaista sam iznenađen zbog ovog što je uradio”, kazao je Kahrić.

Ademović, koji je živio u Čelincu, osuđen je na 16 godina zatvora zbog razbojništva.

“Njemu je do isteka kazne ostalo još četiri godine i četiri mjeseca. S obzirom na izuzetno dobro vladanje sigurno bi dobio uslovnu kaznu od barem dvije i po godine, što znači da mu je praktično ostalo da odsluži manje od dvije godine zatvora”, dodao je Kahrić.

Ipak, Ademović nije mogao dočekati kraj kazne.

“Zbog dobrog vladanja Ademović je kod nas radio kao konobar. Sinoć je naprosto u jednom trenutku, kada niko nije obraćao pažnju, preskočio ogradu prema magistralnom putu i nestao je. Mi smo odmah po saznanju da je pobjegao izdali za njim potjernicu i obaviješteni su svi granični prelazi”, napomenuo je Kahrić.

Prema njegovim riječima, tačni razlozi koji su nagnali Ademovića na bijeg nisu poznati, ali postoje određene pretpostavke.

“Koliko sam saznao, Ademović se nedavno oženio jednom djevojkom iz Sarajeva. Zbog toga pretpostavljam, mada ne mogu tvrditi, da je razlog za bijeg ljubav. Međutim, šta god da je u pitanju, nije mi jasno zašto se odlučio na ovakav potez, ako je već mogao koristiti pogodnosti izlaska na vikend i godišnji odmor”, zaključio je Kahrić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno