Info

BIHAMK – Projekat “Videonadzor specifičnih mikrolokacija cesta u BiH”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) je u oktobru 2016. godine implementirao projekat  “Videonadzor specifičnih mikrolokacija cesta u BiH”, čime je ostvaren izuzetno kvalitativan pomak u informisanju javnosti o stanju na cestama.

Projektom je omogućeno da Informativni centar BIHAMK-a posebnu pažnju posveti  praćenju saobraćaja na najfrekventnijim putnim pravcima, autocesti, planinskim prevojima, urbanim sredinama kao i graničnim prelazima te izvještavanju javnosti o mogućnosti pristupa informacijama.

Do sada je u sistem videonadzora uključeno 56 kamera i to na sljedećim lokacijama: granični prelazi Bosanski Brod (2 kamere), Bosanska Gradiška (2 kamere), Orašje (2 kamere), Doljani (2 kamere),  Ivanica (2 kamere), Crveni Grm, Kamensko, Prisika, Šepak, Izačić, Bijača, Zupci, Rača, Hum, Brčko, Klobuk, Karakaj, planinski prevoji Makljen, Ivan, Karaula, Nišići –Bijambare, u Sarajevu Briješće,  Skenderija, Otoka, Hotonj, Stupska petlja, Ilidža, Tranzit, Tuzla, Topčić Polje, Kaonik, Neum, Livno, Kupres, Velika Kladuša, Zenica, Goražde, Stolac, Ljubuški, Jajce, Donji Vakuf, Čapljina, Mostar, Gračanica, Bosanski Petrovac, Vlašić, Konjic, Bihać, na autoputu A-1 Sarajevo sjever, Tarčin i Visoko.

Do kraja 2019. godine BIHAMK će postaviti dodatnih 20 kamera na lokacijama širom BIH.

Uključenjem web kamera u informativni sistem BIHAMK-a dobijen je novi, moderno koncipiran sistem informisanja i mogućnost da vozači u svakom momentu dobiju aktuelne i korisne informacije o frekvenciji saobraćaja na graničnim prelazima i zastojima na odabranim lokacijma te mogućnost da boljim planiranjem putovanja i izbjegnu dugotrajnija čekanja i eventualne zastoje.

Ovaj sistem dostupan je zainteresovanim korisnicima putem naše web stranice

https://bihamk.ba/bs/spi/video-nadzor

kao i na BIHAMK-ovoj mobilnoj aplikaciji (trenutno je dostupna putem Google Playa, a uskoro će biti omogućeno i preuzimanje putem APP Store).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno