Zabava

“BiH u mojim očima”: Institut “Yunus Emre” u BiH organizuje takmičenje u fotografiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Institut “Yunus Emre” u Sarajevu, u sklopu svojih redovnih aktivnosti organizuje nagradno takmičenje u fotografiji na temu “Bosna i Hercegovina u mojim očima”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Učestvovati mogu svi ljubitelji fotografije u Bosni i Hercegovini slanjem svojih originalnih fotografija, većih od 2.816×2.112) na e-mail [email protected], a krajnji rok za prijave je 22. juli 2020. godine.

Nakon objave najboljih fotografija korisnici društvene mreže Facebook će imati priliku da uz stručni žiri svojim “lajkom” odaberu pobjedničke fotografije. Glasanje će trajati od 23. do 29. jula na oficijelnoj stranici turskog Instituta “Yunus Emre” Sarajevo.

Najuspješnije kandidate očekuju vrijedne novčane nagrade od 500, 300 i 200 konvertibilnih maraka (KM). Detaljne informacije mogu se pronaći na oficijelnoj stranici Instituta “Yunus Emre” Sarajevo.

Učestvovati mogu svi državljani BiH, a svaki učesnik može poslati samo jednu fotografiju. Članovi organizacionog odbora nemaju pravo učešća na takmičenju.

Fotografije koje sadrže grafički dizajn, logo ili okvire neće biti prihvaćene, a sve fotografije koje uđu u takmičenje moraju biti originalan rad, isključivo autorsko djelo učesnika i ne smiju narušavati tuđa autorska prava, zaštitni znak, prava privatnosti ili prava nematerijalnog vlasništva.

Sve prijave treba da uključuju sljedeće podatke: ime i prezime, mjesto, grad, država, zatim dan, mjesec i godina kada je fotografija napravljena. Fotografije koje su vidljivo manipulisane i uređivane neće biti prihvaćene, kao ni fotografije koje ne ispoštuju prethodno definisane upute za slanje.

Slanjem fotografija učesnici daju autorska prava Institutu “Yunus Emre” za korištenje i objave istih u svrhe promocije uz navođenje imena autora.

Turski Institut “Yunus Emre” sa radom je počeo 2009. godine, a danas ima više od 58 kulturnih centara diljem svijeta. U BiH Institut “Yunus Emre” djeluje od 2009, a iste godine institut otvara prvu ispostavu u BiH koja je ujedno i prva izvan Turske. Institut ima za cilj predstaviti tursku kulturu, historiju i umjetnost.

Pored kurseva turskog jezika Institut “Yunus Emre” provodi razne aktivnosti na polju kulture i umjetnosti u BiH poput promocije knjiga, projekcije filmova, organizacije raznih kurseva, koncerata, izložbi…

Također u doba pandemije COVID-19 Institut “Yunus Emre” je organizovao niz online aktivnosti kao što su kursevi, koncerti, razna takmičenja kako za one najmlađi tako i one nešto starije, digitalni razgovori sa poznatim ličnostima iz raznih oblasti kao što su glumci, pisci, akademici, političari.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno