Info

BiH: Ratni zločinci, ako imate dovoljno novca, ne morate ići u zatvor

Ratni zločinci, ako imate dovoljno novca, ne morate ići u zatvor
Ratni zločinci, ako imate dovoljno novca, ne morate ići u zatvor
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH: Ratni zločinci, ako imate dovoljno novca, ne morate ići u zatvor- Izračun se temelji na cijeni jednog zatvorskog dana od 50 eura. Iznos su platila dvojica muslimana – Amir Ćoralić i Atif Krkalić te jedan Srbin – Branko Pudić.

Balkanska istraživačka mreža objavila je kako bosanskohercegovački sudovi dopuštaju mogućnost da na njima osuđeni ratni zločinci odsluženje kazne kompenziraju novčanom naknadom.

Takva je mogućnost dosad dopuštena trojici osuđenika za ratni zločin koji su dobili kazne od godinu dana ili manje.

Radilo se o pojedinačnim iznosima od oko 18.000 eura. Izračun se temelji na cijeni jednog zatvorskog dana od 50 eura. Iznos su platila dvojica muslimana – Amir Ćoralić i Atif Krkalić te jedan Srbin – Branko Pudić. Praksa je dopustiva u oba entiteta.

Za ovakvu mogućnost u Federaciji BiH granica je presuda od maksimalno jedne godine, dok je u Republici Srpskoj ta granica samo šest mjeseci pa je to vjerojatno i razlog što tamo nije zabilježen nijedan takav slučaj.

vecernji.hr



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno