Info

BiH pretposljednja u kvalitetu usluga u regiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U istraživanju o osnovnim elementima kvalitete usluge koje je od 13. juna do 30. jula 2015. provela agencija Global Market Solutions, u saradnji s agencijama za tajnu kupovinu iz regije, posljednja dva mjesta zauzele su Bosna i Hercegovina s rezultatom od 66 posto, te Crna Gora koja ima najviše područja za unapređenje, budući da je ostvarila rezultat od 58 posto.

Vodeću poziciju zauzela je Slovenija s rezultatom od 79 posto, drugo mjesto Srbija sa 76 posto, treće Hrvatska sa 71 posto, a Makedonija zauzima četvrto mjesto.

U kategoriji pozdrava kupcu ili gostu Bosna i Hercegovina je zauzela pretposljednje mjesto, međutim druga je u kategoriji zahvale na posjeti s ukupnim rezultatom 78 posto.

BiH je pretposljednja i u utvrđivanju potreba/želja kupaca s rezultatom 63 posto, ali ipak je Hrvatska ostvarila nešto lošiji rezultat – 60 posto.

Kao i prethodnih godina, najlošije rangirana kategorija u svim zemljama je nuđenje dodatnih proizvoda s rezultatom 37 posto, a Bosna i Hercegovina je ostvarila najlošiji rezultat sa 23 posto.

Tokom istraživanja “tajni” kupci su posjetili 800 različitih objekata, kao što su autosaloni, banke, benzinske pumpe, maloprodajni objekti, supermarketi, prodajna mjesta telekomunikacijskih kompanija, turističko-ugostiteljski objekti te uslužne djelatnosti, saopćeno je iz agencije Global Market Solutions.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno