Info

BiH predzadnja po ljubaznosti u regionu

Ljubaznost u regionu
Ljubaznost u regionu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH predzadnja po ljubaznosti u regionu. U periodu od 13. juna do 30. jula, agencija Global Market Solutions je u saradnji s agencijama za tajnu kupovinu u regionu, sedmi put zaredom provela istraživanje o osnovnim elementima kvalitete usluge s ciljem pronalaska najboljih u regionu.

U istraživanju je učestvovalo šest zemalja regiona – Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Slovenija i Srbija. Tajni kupci su posjetili 800 različitih objekata, kao što su autosaloni, banke, benzinske pumpe, maloprodajni objekti, supermarketi, prodajna mjesta telekomunikacionih kompanija, turističko-ugostiteljske i objekte uslužnih djelatnosti. Tokom tih “tajnih” kupovina, bilježeno je pet osnovnih elemenata kvalitetne usluge – pozdrav, utvrđivanje potreba/želja kupaca, poznavanje proizvoda, nuđenje dodatnog proizvoda, kao i riječi zahvalnosti na posjeti, prema akronimu engleske riječi GUEST (gost) za Greet, Understand, Explain, Suggest, Thank.

Vodeću poziciju je zauzela Slovenija s rezultatom od 79 posto, pri čemu je zabilježila rast od četiri posto u odnosu na prošlu godinu. Drugo mjesto je zauzela Srbija s rezultatom od 76 posto i povećanjem od tri posto u odnosu na prošlogodišnje istraživanje. Treće mjesto pripada Hrvatskoj (71 posto), a Makedonija, uz porast od četiri posto u odnosu na prošlu godinu, zauzima četvrto mjesto.

BiH je zauzela pretposljednje mjesto sa rezultatom 66 posto, dok je Crna Gora zauzela posljednje mesto sa rezultatom 58 posto ispunjenja, što je 10 posto slabije u odnosu na prošlu godinu. Kao i prethodnih godina, najlošije rangirana kategorija u svim zemljama je nuđenje dodatnih proizvoda s rezultatom od 37 posto, navedeno je u tekstu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno