Info

BiH: Narednih dana promjenljivo vrijeme sa temperaturama do 36 stepeni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Narednih dana u Bosni i Hercegovini se očekuje promjenljivo vrijeme sa pljuskovima i temperaturom do 36 stepeni Celzijusa, javlja Anadolu.

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Hercegovine je pretežno sunčano. Više oblačnosti ima na sjeveru Hercegovine.

“Danas u Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. U Bosni veći dio dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Razvedravanje u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu zemlje od 31 do 34 stepena”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U utorak će u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje sa sjeverozapada tokom noći na srijedu. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33, na jugu zemlje do 35 stepeni Celzijusa.

Bosnu i Hercegovinu u srijedu očekuje pretežno oblačno prije podne. Lokalno sa prolaznim pljuskovima praćenim grmljavinom. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu zemlje do 33 stepena.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni u jutarnjim satima će biti magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni.

U petak se u Bosni i Hercegovini u drugoj polovini dana očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će širom zemlje usloviti pljuskove praćene grmljavinom. U sjevernim područjima vjetar sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno