Info

BiH: Danas i sutra oblačno sa kišom, od nedjelje snijeg i susnježica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, a od nedjelje sa snijegom ili susnježicom. Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. U većem dijelu zemlje je registrovana kiša. Na Bjelašnici je jutros izmjereno nula stepeni, u Gradačcu i na Sokocu četiri, u Bijeljini, Tuzli i Zenici pet, Banjaluci, Jajcu i Sanskom Mostu šest, Bihaću, Ivan Sedlu i Sarajevu sedam, Drvaru osam, Bugojnu i Livnu devet, Mostaru i Širokom Brijegu deset, Grudama 11, Trebinju 12, Stocu 15 i Neumu 16 stepeni Celzijusa.

“Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se prognoziraju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između deset i 16 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) Bosne i Hercegovine.

Prvog dana vikenda, u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se prognoziraju na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i deset stepeni, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između deset i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima će padati snijeg ili susnježica. Topliji dio dana prije podne sa temperaturom zraka većinom između pet i deset stepeni, na jugu zemlje od deset do 15. U drugom dijelu dana temperaturom zraka je u opadanju.

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom, na jugu sa slabom kišom. Temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu od pet do devet stepeni Celzijusa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno