Info

BiH bi uskoro mogla postati jedina zemlja u Europi bez željeznice

BiH bi uskoro mogla postati jedina zemlja u Europi bez željeznice
BiH bi uskoro mogla postati jedina zemlja u Europi bez željeznice
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH bi uskoro mogla postati jedina zemlja u Europi bez željeznice – LOŠA SITUACIJA

Nedavno smo bili svjedoci medijskoga rata čelnih ljudi Željeznica FBiH u vezi s terminima puštanja u promet suvremenih talgo vlakova koji su na bh. tračnicama trebali biti još 2010. godine. Talgo vlak je, nakon što je u rujnu počeo prometovati u BiH, iskočio iz tračnica blizu kolodvora u Podlugovima, a kako su naveli iz Željeznica FBiH, razlog je stara i dotrajala pruga. Inače, riječ je o modernim talgo vlakovima koji prometuju do 160 kilometara na sat, iako je bh. pruga spremna za brzinu vožnje do 60 kilometara na sat, i koji su plaćeni 140 milijuna KM. Puštanje talgo vlakova u promet, čini se, bilo je samo još jedno u nizu obećanja.

Nebriga i slabo ulaganje

S druge strane, talgo kompoziciju vuče električna lokomotiva, Končareva, što je samo još jedna potvrda da su garniture kupljene bez lokomotiva te da je pokušaj iznajmljivanja garnitura Turskoj bio samo labuđi pjev. piše Večernji list.

6yka.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno